Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, kıymalı, resimli, tarifi

Kıymalı Börek Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Börek Tarifi Resimli



Kıymalı börek tarifi resimli

Malzemeler
• 2 orta boy soğan
• 225 gram kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 1/3 su bardağı sıvıyağ
• 1/4 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 3 adet hazır yufka

Yapılışı
Soğanı soyup yıkayın, iri iri doğrayın, kıyma ile birlikte tencereye koyun Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirin
Maydanozu yıkayın, ayıklayın, ince ince doğrayıp kıymaya katın Tuz ve karabiberi de koyup karıştırın 30 cm çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın, kalan yağı süte katın, yumurtayı kırın, karıştırın Yufkaların yarısını her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın
Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için süt yerine süt-yoğurt karışımı kullanılabilir












Alıntı Yaparak Cevapla

Kıymalı Börek Tarifi Resimli

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Börek Tarifi Resimli



Kıyma Böreği

Malzemeler:


1 su bardağı zeytinyağı

2 soğan

350 gr kıyma

3 yumurta

2 su bardağı yoğurt

1 kg yufka

Yarım demet maydanoz

Tuz,

karabiber





Börek Tarifi:


Bir tavaya 5-6 çorba kaşığı zeytinyağını ve incecik kıyılmış soğanı koyun Soğanın hafifçe rengi dönmeye başladığında kıymayı koyun Kıyma saldığı suyu çekip esmerleşinceye kadar kavurun İçine tuz ve karabiber koyup karıştırarak bir kenarda bekletin

Geniş bir kâseye yumurtaları kırarak iyice çırpın İçine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın Kalan zeytinyağını koyun Bir yandan karıştırmayı sürdürerek diğer yandan azar azar gerektiği kadar su ekleyin Hazırladığınız karışım boza veya ayran kıvamında olmalı Fırını 220 derecede ısıtın Geniş bir fırın tepsisini yağlayın Altına ve üzerine eşit miktarda koyabilmek için yufka kaç taneyse iki bölüme ayırın İlk yufkayı fırın tepsisine, kenarları tepsiden sarkacak biçimde yırtmadan düzgünce yerleştirin Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine değecek biçimde bolca sürün İlk bölüm yufkayı her birinin arasını yoğurtlu sosla ıslatarak kenarları tepsiden taşmayacak biçimde gerekirse koparta koparta fırın tepsisine yerleştirin Arasına kıymalı harcı döşeyin İkinci bölüm yufkayı da birinciler gibi tepsiye yerleştirin Son olarak tepsinin kenarından sarkan yufkayı dört tarafından paketler gibi böreğin üzerine kapatın Kalan sosu kıyma böreğinin üzerine boca edip her yerine yayın Börek fırının orta rafında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın Börek Tarifleri kategorimize de bakabilirsiniz

Böreklerinizin iyice kabarmasını istiyorsanız, en üst katı koymadan 1 şişe maden suyunu 2 yumurta ile çırpıp tepsiye boca etmeniz kâfidir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.