![]() |
İspanaklı Börek Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Börek Tarifi ResimliIspanaklı börek tarifi resimli Ispanaklı (gül böreği ve tepsi böregi )börek nasıl yapılır Resımlerle anlatım ISPANAKLI BÖREK (HAZIR YUFKADAN) Malzemeler: Tarif1- 4 Adet yufka 4 Adet yumurta 1 dilim beyaz peynir yarım kg ![]() 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ yeterince tuz, karabiber YAPILIŞI: 4 yumurta, bır çay bardagı yoğurt ve bir su bardagı sıvı yağı bir kase içinde çırpınız Ayrı bır kapda yıkayıp ınce kıyım doğradıgınız ıspanaklarıda peynırle karıştırınız baharatlarınıda ılave edıniz tepsıyı yaglayıp yufkaları döşeyınız döşerken her kata hazırladıgınız sıvıdan dökünüz (ben bıraz yumuşak sevdıgımden bır su bardagı sıvı yağ kullandım ) ortaya malzemeyı yayınız ve tekrar her kata sıvı hazırlanan malzemeden dökerek tüm yufkayı bitene dek döşeyınız dışarda kalan yufkalarıda tepsıye katlayıp kalan sıvı karışımıda üstüne sürünüz ve fırına sürmeden üstüne ben susam sevdıgımden susam attım zavkınıze göre çörek otu ve susamla süsleyebılırsınız sonra firina sürebılırsınız ![]() ![]() ![]() 2-nci tarıf malzeme aynı (şekıl degışık )gül böreği malzemeler: 4 Adet yufka 4 Adet yumurta 1 dilim beyaz peynir yarım kg ![]() 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ yeterince tuz, karabiber Ispanağı iyice yıkayıp ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanaklı Börek Tarifi Resimli |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Börek Tarifi ResimliIspanaklı Börek GEREKEN MALZEMELER 1 kg ıspanak 3 soğan 100 gr sert beyaz peynir 1 kg yufka 4 yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 2 çay bardağı zeytinyağı Yeteri kadar su Tuz, karabiber ![]() ![]() ![]() Ispanaklı Börek tarifi Ispanağı akan suyun altında iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|