Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
günü, pastası, sevgililer, tarifi

Sevgililer Günü Pastası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sevgililer Günü Pastası Tarifi



Sevgililer Günü Pastası Pasta Tarifleri

Sevgililer Günü Pastası nasıl yapılır resimli


Sevgililer Günü Pastası için gerekli malzemeler


Pandispanyası için:

4 yumurta

1 su b tozşeker

1,5 su b un

1 p kabartma tozu

1 p vanilya

yarım portakal suyu


Kreması için:

2,5 poşet çilekli damla çikolatalı kremşanti

2 su b süt

1 kase frambuaz


Süslemek için:

½ poşet sade kremşanti

kalp şeker




Yapılışı:


Pandispanyası için bir karıştırma kabına 4 adet yumurtanın akını ekleyinYumurtanın sarısını diğer bir kaba alın

Yumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyin

Mikserle çırpın

Diğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyin

Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu ekleyinÜzerine portakal suyunu ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın

Kalpli kek kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Kreması için ise karıştırma kabına toz çilekli damla çikolatalı

kremşantileri bir kaba alın zerine süt ekleyip çırpın

Pişen kalpli pandispanyayı ortadan 2 ye kesinPandispanyalarımızın her katını sütle veya ben frambuazların suyunu süzerek bu meyve suyunu ıslatmak için kullandım sizde o şekilde yapabilirsiniz

Üzerine kremşantiyi sürün meyveleri koyun diğer pandispanya kekimizi üzerine koyup kapatınTekar kremşantiden sürünSade krem şantimizi krema sıkma torbasına koyup istediğiniz bir uç takıp pastanın kenarlarına sıkın

Üzerlerine renkli şekerlemeler ile süsleyip servis edin










Alıntı Yaparak Cevapla

Sevgililer Günü Pastası Tarifi

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sevgililer Günü Pastası Tarifi



Frambuazlı pasta





Malzemeler:

pandispanyası için

4Yumurta

4Fincan şeker

4Fincan un

1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi

Kreması için:

1 lt süt

1 su bardağı şeker

4 kaşık un

vanilya

1 yumurta

1 paket kremşanti

Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin Üzeri için de 1 paket kremşanti, frambuaz, çok az pembe gıda boyası


Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve bu yumurtalı harca katılır karıştırılır Önceden yağlanmış, unlanmış kelepçeli kalıba boşaltılır175 derecede 35 dakika kadar pişirilir Kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim Diğer yarısını da kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle her yerini kaplayalım Bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur



Fıstıklı Pasta





Malzemeler:

6 adet yumurta

2 bardak şeker

2 bardak un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

250 gr margarin

2 yemek kaşığı yer fıstığı


Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın İçine erimiş margarini atıp karıştırın Fıstıkları mikserde un haline gelene kadar kıyın, tozşeker ve yumurta karışımına ilave edin Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip çırpın Bu karışımı yağlanmış fırın kabına koyun 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında 30 dakika bekletin Soğuyan keki ortadan enlemesine kesip içine önce krem şanti, sonra fıstık ezmesi sürün Krem şantinin kalanını spatula yardımıyla kekin üzerine sürüp fıstıkla kaplayın




Meyveli Tart






Malzemeler:

Taban:

100 gram yumuşak tereyağı

1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak)

1/2 kahve fincanı yoğurt

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Aldığı kadar un

Krema:

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı tozşeker

1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı

1 paket vanilya

1 su bardağı süt

1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar)


Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın Tereyağını, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı elinizle karıştırın Kabartma tozunu ve unu (azar azar) ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 10 dakika dinlendirin Tart kalıbına hamuru yayın Kenarları yüksek tutun Çatalla ortasını bolca delin Önceden 175º C' de ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin Kreması için bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştıra karıştıra, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocağın üzerinden alın ve arada bir karıştırarak biraz soğutun Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı yayın Buzdolabına kaldırın Servis yapacağınız zaman meyveleri dizin Bazı meyveler karardığı için servisten önce dizilmesi önerilir Meyveleri dizip üzerine tart jölesi döküp öyle de buzdolabına kaldırabilirsiniz



Muzlu rulo pasta





Malzemeler:

Kek malzemeleri:

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

Krema malzemeleri: litre süt

3 yemek kaşığı un

4,5 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta

kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao

1,5-2 muz

hindistan cevizi

isterseniz dövülmüş ceviz


Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın Yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin Unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın Soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın (çok soğuk olmasın)Ilıyınca ruloyu açın Üzerine bolca kremadan sürün (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün Üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serpin





Profiterollü pasta





Malzemeleri:

Paket kakaolu hazır pasta keki

Profiterol için:

125 gr margarin

1/2 su bardağı süt

12 çorba kasığı un

1/2 su bardağı su

5 yumurta

1 tutam tuz

İçinin beyaz kreması için:

3 su bardağı süt

2 çorba kasığı un

2 çorba kaşığı nişasta

5 çorba kasığı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

Çikolata kreması:

2,5 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı şeker

2 su bardağı süt

1 paket bitter çikolata

1 çay kaşığı sıvı yağ

Krem şanti:

1 paket krem şanti

yarım su bardağından biraz fazla süt


Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır Yağ eriyip hafif kaynayınca tuz ve un eklenir tahta kaşıkla helva yapar gibi yaklaşık 10 dakika kısık ateşte karıştırılarak pişirilir Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek eklenerek yoğurulur Köşesi kesilmiş bir naylon torbaya konularak, yağlanmış fırın tepsine aralıklı olarak, pin pon topu büyüklüğünde sıkılır: Önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir, soğuyunca içlerine krema enjektörü ile beyaz krema sıkılır

Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir Daha sonra ocakta karıştırılarak pişirilir Bir taraftan süt ve krem şanti hazırlanır, karışım soğuduktan sonra, krem şanti ve vanilya eklenerek mikserle çırpılıp enjektöre doldurulur

Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir Çikolata ve yağ eklenerek karıştırılarak eritilir

Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır Hazır pasta kekinin her katına bolca krem şanti sürülür Pastanın her tarafı şantiyle kaplanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.