![]() |
Sevgililer Günü Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgililer Günü Pastası TarifiSevgililer Günü Pastası Pasta Tarifleri Sevgililer Günü Pastası nasıl yapılır resimli Sevgililer Günü Pastası için gerekli malzemeler Pandispanyası için: 4 yumurta 1 su b ![]() 1,5 su b ![]() 1 p ![]() 1 p ![]() yarım portakal suyu Kreması için: 2,5 poşet çilekli damla çikolatalı kremşanti 2 su b ![]() 1 kase frambuaz Süslemek için: ½ poşet sade kremşanti kalp şeker Yapılışı: Pandispanyası için bir karıştırma kabına 4 adet yumurtanın akını ekleyin ![]() ![]() Yumurta aklarının üzerine toz şekerin yarısını ekleyin ![]() Mikserle çırpın ![]() Diğer kapta olan yumurta sarısının üzerine kalan toz şekeri ekleyip çırpın ve diğer karıştırma kabına ekeleyin ![]() Üzerine 1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ve unu ekleyin ![]() ![]() Kalpli kek kabını yağlayın üzerine karışımı ekleyin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin ![]() Kreması için ise karıştırma kabına toz çilekli damla çikolatalı kremşantileri bir kaba alın zerine süt ekleyip çırpın ![]() Pişen kalpli pandispanyayı ortadan 2 ye kesin ![]() ![]() Üzerine kremşantiyi sürün meyveleri koyun diğer pandispanya kekimizi üzerine koyup kapatın ![]() ![]() ![]() Üzerlerine renkli şekerlemeler ile süsleyip servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sevgililer Günü Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgililer Günü Pastası TarifiFrambuazlı pasta Malzemeler: pandispanyası için 4Yumurta 4Fincan şeker 4Fincan un 1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya limon kabuğu rendesi Kreması için: 1 lt süt 1 su bardağı şeker 4 kaşık un vanilya 1 yumurta 1 paket kremşanti Karıştırarak muhallebi gibi pişirin daha sonra mikserle 5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın dolapta sertleşmesi için 15 dakika kadar bekletin ![]() Hazırlanışı: Önce yumurtalar ve seker mikserle çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstıklı Pasta Malzemeler: 6 adet yumurta 2 bardak şeker 2 bardak un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 250 gr ![]() 2 yemek kaşığı yer fıstığı Hazırlanışı: 6 yumurtayı tozşekerle iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meyveli Tart Malzemeler: Taban: 100 gram yumuşak tereyağı 1 adet hafif çırpılmış yumurtanın yarısı (yarısı kremada kullanılacak) 1/2 kahve fincanı yoğurt 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı pudra şekeri Aldığı kadar un Krema: 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tozşeker 1 adet çırpılmış yumurtanın diğer yarısı 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1/3 paket (200gr lık) labne peyniri ( 70 gr kadar) Hazırlanışı: 1 yumurtayı hafifçe çatalla çırpıp yarısını taban hamurunu hazırlayacağınız kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muzlu rulo pasta Malzemeler: Kek malzemeleri: 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda) 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu Krema malzemeleri: litre süt 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüş ceviz Kekin hazırlanması: 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremanın hazırlanması: 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profiterollü pasta Malzemeleri: Paket kakaolu hazır pasta keki Profiterol için: 125 gr margarin 1/2 su bardağı süt 12 çorba kasığı un 1/2 su bardağı su 5 yumurta 1 tutam tuz İçinin beyaz kreması için: 3 su bardağı süt 2 çorba kasığı un 2 çorba kaşığı nişasta 5 çorba kasığı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya Çikolata kreması: 2,5 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı şeker 2 su bardağı süt 1 paket bitter çikolata 1 çay kaşığı sıvı yağ Krem şanti: 1 paket krem şanti yarım su bardağından biraz fazla süt Profiterol yapılışı: Bir tencereye su, süt ve yağ eklenir, kısık ateşte yağ eriyene kadar hafifçe karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz krema yapılışı: Vanilya dışında bütün malzemeler azar azar süt ilave edilerek, pütür kalmayacak şekilde ezilir ![]() ![]() ![]() Çikolata kreması yapılışı: Çikolata ve yağ dışındaki malzemeler tencereye konarak kısık ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir ![]() ![]() Pastanın yapılışı Profiterollerin içine beyaz kreme sıkılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|