Resimli İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifiİrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi Resimli İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi İrmikli Yoğurt Tatlısı Malzemeleri: 3 yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 5 su bardağı irmik1/2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri 2 paket vanilya 1 adet limon kabuğu rendesi Üzeri için; 2 yemek kaşığı hindistan cevizi Şerbeti için; 3 5 su bardağı su3 su bardağı şeker 1/2 limon suyu ![]() İrmikli Yoğurt Tatlısının Yapılışı: Tencereye üç buçuk bardak su ve üç bardak şeker koyarak kaynatılır Ocaktan inmeden önce limon suyu sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır Diğer tarafta yumurta ve şeker çırpılır, un, irmik, yağ, yoğurt, vanilya kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ilave edilerek tekrar iyice çırpılır Yağlanmış fırın tepsisine dökülen hamur 180°C de 45-50 dakika pişirilir Tatlı fırında çıkarılınca üstüne hemen soğuk şerbet dökülür Üzeri kapatılarak tatlının şerbetin hepsinin çekmesi sağlanır Dilimlenerek tabaklara alınır, üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
|
|
|