![]() |
Doğum Günü Pastaları Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Günü Pastaları TarifiDoğum Günü Pastası Nasıl Yapılır Çikolatalı Doğum Günü Pastası Malzemeler: 1/2 paket margarin 5 adet yumurta 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı un (elenmiş) 1 çorba kaşığı kakao 1 limon kabuğu rendesi 1 fincan Antep fıstığı 1 ![]() 1 paket kabartma tozu Kreması için: 1 /2 su bardağı süt 2 ![]() 1/2 su bardağı şeker 1/2 limon kabuğu rendesi Yapılışı: ![]() Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım ![]() Şekeri ilave ederek bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım ![]() Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım ![]() Mikserin en düşük ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım ![]() 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim ![]() Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım ![]() Başlayalım ara kremasını hazırlamaya ![]() ![]() Ağır ateşte sürekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım ![]() Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım ![]() ![]() 3 Pastanın diğer katını kremanın üzerine oturtalım ![]() Çokokremi 1/2 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim ![]() Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim ![]() ![]() ![]() Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() Frambuazlı Yaşpasta Tarifi Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 25 gr kakao 1 paket kabartmatozu 2 paket vanilya 1/2 su bardağı nişasta 1 kahve fincanı sıcak su Krema İçin: 2 kaşık nişasta 1 tepeleme kaşık un 3 bardak süt 8 kaşık şeker 2 yumurta sarısı 50 gr margarin Üzerinin Kreması ve Sosu İçin: 1 paket orman meyveli kremşanti 1 su bardağı süt 1 paket ahududu ve çilekli meyveli sos 2,5 çay bardağı su Yapılışı: Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana kadar çırpılır ![]() ![]() Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilir ![]() ![]() Dinlenen kekimiz üç eşit parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile veya sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenir ![]() ![]() Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|