Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, stromboli, yapılışı

İspanaklı Stromboli Yapılışı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Stromboli Yapılışı



Ispanaklı Stromboli Tarifi Resimli


Ispanaklı Stromboli Nasıl Yapılır

Ispanaklı Stromboli Yapılışı

Resimli Ispanaklı Stromboli Tarifi

Ispanaklı Stromboli Resimli Tarif




Ispanaklı Stromboli Malzemeleri


310 ml ılık su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

500 gr un (miktar biraz artabilir duruma göre)


iç malzemesi için:


1 paket dondurulmuş ıspanak (450 gr)

1 büyük sarımsak (dişlerine ayrılıp ezilmiş)

tuz, karabiber, kimyon

250 gr kaşar peyniri rendesi

1 çay bardağı zeytinyağı


üzeri için:


bol miktarda susam

sulandırılmış yumurta sarısı


Ispanaklı Stromboli Tarifi


500 gr unu, tuzu, mayayı ve şekeri karıştırın Ilık su ve zeytinyağını ilave edip yoğurmaya başlayın (eğer yaş maya kullanacaksanız 1/2 paket, kuru toz maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı kullanın Tabii bu durumda mayayı ılık suda önce eritmeniz gerekir Ben instant maya öneririm, daha pratik ve sonuç gayet başarılı) Elinize yapışmayan, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin Bu aşamada biraz daha un kullanabilirsiniz ihtiyacınız olursa Ölçülere sadık kalmaya çalışın, fazla un hamurun pişince sert olmasına sebep olur Elinize bulaşmayan kıvama gelince artık un eklemeyin Hamurun üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 40 dakika mayalandırın


Bu arada iç malzemeyi hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırın ve ezilmiş sarımsakları ilave edip kavurun Ispanakları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin Tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırın ve bir kenarda bekletin


Mayalanmış hamuru hafif unlu tezgaha alıp tekrar yoğurun 4 parçaya ayırın Her bir parçayı servis tabağı çapından biraz daha geniş ve hafif ince olacak şekilde merdaneyle açın Açtığınız hamurun ortasına ıspanaklı içten koyun ve bolca kaşar peyniri serpin Hamurun alt ve üst kenarlarını hafifçe içe kıvırıp diğer kenarları içe doğru gevşek bir rulo yapın Çok sıkı sarmayın, aslında rulo yapar gibi değil de katlar gibi sarın hamuru Sıkı sararsanız içi tam pişmeyebilir Hamuru rulo yaptıktan sonra üzerine bıçakla verev çizikler yapın


Sulandırılmış yumurta sarısı sürüp (kesiklere değmesin) bolca susam serpin Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 – 35 dakika pişirin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.