![]() |
Bezelyeli Tavuklu Börek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuklu Börek TarifleriBezelyeli tavuklu börek tarifleri Bezelyeli Tavuklu Börek MALZEMELER Hamur Için: 750 gr Tavuk Gögsü 250 gr Haslanmis Bezelye 2 Su Bardagi Un 2 Adet Yumurtanin Sarisi 2 Çorba Kasigi Sivi Yag Yeterince Su 1/2 Paket Margarin Tuz Patates Püresi Için: 2 Adet Patates 1 ![]() 1/2 Çay Bardagi Süt 2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi Tuz Içi Için: 1 Adet Yumurtanin Sarisi YAPILIŞ TARİFİ Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin ![]() Yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun ![]() dinlendirin ![]() ![]() zeminde küçük bir tabak büyüklügünde açin ![]() yardimiyle her hamur parçasinin üzerine sürün ![]() Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin ![]() aralarina margarin sürerek, üst üste dizin ![]() ![]() Sonra hamurlari merdane yardimiyle tekrar açin ![]() margarin sürün ![]() ![]() çikardiktan sonra 3 mm kalinliginda açin ![]() Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin ![]() kestiginiz hamurun içine önce püreyi, küçük parçalar seklinde kesilmis tavuk etini ve bezelyeyi koyun ![]() kapatin ![]() ![]() Üzerine 4 cm araliklarla bir biçak yardimiyle çizik atin ![]() sürün ![]() ![]() üzerine kasar peyniri rendesi serperek servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bezelyeli Tavuklu Börek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bezelyeli Tavuklu Börek TarifleriBezelyeli Tavuklu Börek MALZEMELER Hamur Için: 750 gr Tavuk Gögsü 250 gr Haslanmis Bezelye 2 Su Bardagi Un 2 Adet Yumurtanin Sarisi 2 Çorba Kasigi Sivi Yag Yeterince Su 1/2 Paket Margarin Tuz Patates Püresi Için: 2 Adet Patates 1 ![]() 1/2 Çay Bardagi Süt 2 Çorba Kasigi Kasar Peyniri Rendesi Tuz Içi Için: 1 Adet Yumurtanin Sarisi ![]() ![]() ![]() Bezelyeli Tavuklu Börek Tarifi Bir kapta unu, yumurta sarilarini, yeterince suyu ve tuzu karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaglanmis 3 adet hamur parçasini üst üste dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püre için hasladiginiz patatesleri bir çatal yardimiyle ezdikten sonra içine margarin, süt, kasar peyniri rendesi ve tuzu ekleyin ![]() tavuk etini ve bezelyeyi koyun ![]() ![]() ![]() ![]() sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|