Paçanga Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paçanga TarifiPaçanga nasıl yapılır Malzemeler -20 gr eritilmiş margarin -2 su bardağı un -1 çay bardağı ılık su -1 yumurta -Tuz İç malzeme; -150 gr rendelenmiş kaşar peyniri -150 gr çemensiz pastırma -2 sivri biber -2 domates Kızartmak için; -Ayçiçek yağı Paçanga yapılışı -Unu eleyip ortasını havuz gibi açınYumurta,tuz ve azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunHamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat bekletinHamuru yarımyumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 cm çapında açınElde ettiğiniz yufkaların her birini 8 üçgen elde edecek şekilde kesinSivri biberleri temizleyip doğrayınDomatesleri soyup doğrayınPastırmaları kalın şeritlere kesin -Domates,biber,kaşar peynir ve pastırmayı bir kaba alıp harmanlayınÖnceden hazırladığınız üçgen yufkaların üzerine eritilmiş margarini çok ince bir tabaka olacak şekilde sürünPastırmalı harcı yufkaların geniş tarafına yayıp kenar kısımlarını hafifçe içe doğru katlayınGeniş bir rulo şeklinde sarıp börekleri hazırlayınAyçiçek yağını tavada kızdırıp börekleri çevirerek kızartınKAğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirinSıcak servis yapın |
|