![]() |
Resimli Su Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Su Böreği TarifiKonya usulü su böreği nasıl yapılır? resimli resimli su böreği tarifi Su böreği nasıl yapılır Genelde su böreği deyince akla peynirle hazırlanmış olan su böreği gelir ![]() ![]() ![]() (Normal yufkadan daha ince ve yumurtalı oluyor, hazır olarak satılıyor), acmak için: 4-5 yumurta ve bır bir su bardagı su bır fiskede tuz HAZIRLANIŞI: Hamur yoğurulur ve bır saat dınlendırılır sonrada baklava hamurundan az kalın normal hamurdan ince acılır ve temız bır bez üzerine serilir bıraz tepserme derız suyu cekılır 2 ayrı tencere bır ateşın üstünde kaynamakta olan tuzlu su dıgerı soguk su ve yanındada süzgeç hamuru 4 e böler önce sıcak suda pişirir 10-15 sn Fazla durursa suda erır alamazsınız sonra alır soguk suya oradanda süzgeç süstünde ıyıce suyu sızdırılır ve tepsıye döşenir en alt ıle en üst kata haşlamadan dırek yufka serılır her kat döşendikçe arzu ettıgınız yağ ile kat araları yağlanır tam yarı olunca kıymalı yada peynırlı iç döşenır tekrar aynı işlem üst katlardada devam eder ![]() ![]() Malzemeler 6 Adet su böreği yufkası 3 Litre su Yeteri kadar tuz 4-5 Yemek kaşığı tereyağı İç Harcı Malzemeleri : 250 Gram orta yağlı dana kıyma 2-3 Soğan (İnce yemeklik doğranmış) Yarım demet maydonoz Tuz Karabiber 2 Yemek kaşığı sıvı yağ Su Böreği Tarifi : Öncelikle içimizi hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye 2-3 litre kadar yufkaları haşlayabileceğimiz miktarda su koyuyoruz ![]() ![]() ![]() Tereyağını köpürene kadar ocakta eritip, ocaktan indiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış tepsiye yuvarlak tüm yufkayı seriyoruz ![]() ![]() ![]() Daha önceden kaynamaya bıraktığımız suya 4 parçaya bölünmüş yufkamızdan 1 parçayı yavaşça bırakıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dipnot: Su böreği çatal bıçak ile değil de, el ile yenildiği zaman daha lezzetli olur |
![]() |
![]() |
|