Höşmerim Tatlısı Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Höşmerim Tatlısı TarifiHöşmerim Tarifi Annemden öğrendiğim Ankara'nın By Pazarı yöresine ait olduğunu bildiğim bir tatlı türüdür Höşmerim Balla yada üzerine toz şeker serpilerek de yenir özellikle bu tatlıyı Doğum yapan lohusa annelere yaparlar bol süt olması için sanırım Gerçekten çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ediyorum hanımlar çocuklarınızda çok sevecekdir emin olabilirsiniz Höşmerim İçin Gerekli Malzemeler *200 gram kaymak *1,5 su bardağı un *1 su bardağı su *1 çay bardağı toz şeker Höşmerim Yapılışı Teflon tavada kaymağı eritin Unu ilave edin pembeleşene kadar kavurun Suyunu ekleyin suyu çekene kadar karıştırarak pişirin Şekerini dökün eridikten sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin Kızarması için altını kısın bu sırada kaşıkla kenarlarını toplayıp düzeltin İyice kızarınca servis tabağına ters alın kızarmış tarafı üste gelsin Kaşıkla şekil verin Üzerine toz şeker serpiştirin isteğe göre Bal dökerek 'de servis yapabilirsiniz |
|