![]() |
İrmik Helvası Sütlü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmik Helvası Sütlüİrmik helvası sütlü irmik helvası sütlü tarifi ![]() Malzemeler: * 250 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 70 gr ![]() * 500 gr ![]() * 500 ml kaynar süt * 2,5 su bardağı su + 3 su bardağı toz şekerle hazırlayacağınız şerbet ![]() ![]() Yapılışı: # eklediğinizde kavurmaya devam edeceğiniz için çok kararmalarına sebep olmamak için çok koyulaşmamasına dikkat edin ![]() # Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin ![]() # Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar tekrar kavurun ![]() ![]() # Ayrı bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin ![]() ![]() # Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak veya ılık servis yapın ![]() ![]() # İrmik helvası tereyağlı olduğu için soğuduğunda ya da buzdolabında kurumuş ve kıvamı bozulmuş gibi görünebilir, fakat servisten önce ısıttığınızda eski kıvamını tekrar alacaktır ![]() Dilerseniz üzerine ceviz içi ve yada fındık içi de ekler, süsler servis yaparsınız ![]() |
![]() |
![]() |
|