![]() |
Ev Yapımı Biscotti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Biscotti TarifiBiscotti Nasıl Yapılır ![]() Malzemeler: 1 su bardağı şeker 3 yumurta 1 su bardağı fındık, irice doğranmış 120 gram bitter çikolata, irice doğranmış 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 90 gram tereyağı, oda sıcaklığında Yapılışı: Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın ![]() Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın ![]() Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın ![]() ![]() Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin ![]() ![]() Fırında 25 dakika kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|