08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Börek Tarifleri
Resimli börek tarifleri
Resimli Börek Anlatımı
Kolay ve Lezzetli Börek Tarifleri
Resimlerle Börek Çeşitleri
Çok Lezzetli çok çeşitli börekler, tarifleri  Afiyet Olsun!  
Üç Renkli Rulo Börek

Malzemeler :
4 yufka,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 havuç, rendelenip, tuzlanacak,
250gr pastırma
Yarım kilo ıspanağın sadece yaprakları kullanılacak Yıkayıp, hafifce tuzlayın
Hamurun üzerine sürmek için, yumurta sarısı
Yapılışı :
Birinci yufkayı yağlayın Üzerine ikinci yufkayı serin ve yine yağlayın İç olarak rendelenmiş havucu bu yufkanın üzerine yayıştırın Üzerine üçüncü yufkayı, serin ve yağlayın İç olarak, ıspanağın yapraklarını döşeyin Son dördüncü yufkayı, üzerine serin ve yağlayın En son iç olarak, pastırmayı bu yufkanın üzerine döşeyin
Üstüste döşenen yufkaların kenarlarını içe doğru bükün (içine koyduklarınız dökülmesin) Daha sonra, bu yufkaları rulo şeklinde sarıp, ikiye bölün Yağlanmış tepsiye koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında kızarana dek pişirin
Buzdolabı Böreği

İçi için :
4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
100 gram beyaz peynir
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak
Üzeri İçin :
1 parça margarin veya tereyağı
isteğe göre kaşar peyniri rendesi
pul biber
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlayın Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin İtina ile rulo yapın Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin Buzdolabında 1-2 saat bekletin Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın
Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin
Köbete

Malzemeler :
1 paket margarin
1 kg un
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için :
1 çorba kaşığı margarin veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet tavuk göğsü
1 domates
1 soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
İçin Yapılışı:
Margarin veya sıvı yağ ile tavuk göğsü, kızartır gibi pişirilir İnce kıyılmış soğan ilave ederek kızartmaya devam edilir Rendelenmiş domates, tuz, 3 bardak suyu ilave edip, 15-20 dakika pişirilir İçinden tavuk göğsü çıkarılıp başka bir kaba alınır Sulu karışıma pirinç ilave edilip, pilav gibi pişirilir Tavuk didiklenip, pilavın içine karıştırılır Kababiber atılıp, dinlendirilir
Hamurun Yapılışı :
Un, süt, yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur elde edilir Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büklüğünda açılır Üzerine yumuşamış margarin sürülür Açılmış parçaların yarısı alta, yarısı üste olacak şekilde üstüste yerleştirilir Merdane yardımı ile tepsinin ebadında büyütülürve yağlanmış tepsiye yerleştirilir Arasına tavuklu harç döşenir Diğer kalan parçalar da merdane ile açılır, tavuklu harcın üzerine yerleştirilir Yumurta sarısı ve sütü karıştırılıp hamurun üzerine süre-ürülür 200 derece fırında pişirilir
Paçanga Böreği

Malzemeler:
2 adet yufka
100-150 gr pastırma (doğranmış)
1 su bardağı kaşar rendesi
1 adet domates
Kızartmak için: mısır özü yağı
Yapılışı:
1 Yufkalar üst üste serilir ve 8�e bölünür Toplamda 16 adet parça olur
2 Domatesleri de 16 dilime kesin (önce 2 ye sonra 8 e)
3 Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Pcng3 kenarlarını içindekiler dökülmemesi için içeri katlayın Pcng2 Sonrada kıyıdan ucuna doğru geniş ce dikdörtgen olaak şekilde katlayın
4 Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın
5 Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|