Resimli Börek Tarifleri |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Resimli Börek TarifleriResimli börek tarifleri Resimli Börek Anlatımı Kolay ve Lezzetli Börek Tarifleri Resimlerle Börek Çeşitleri Çok Lezzetli çok çeşitli börekler, tarifleri Afiyet Olsun! Üç Renkli Rulo Börek Malzemeler : 4 yufka, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 havuç, rendelenip, tuzlanacak, 250gr pastırma Yarım kilo ıspanağın sadece yaprakları kullanılacak Yıkayıp, hafifce tuzlayın Hamurun üzerine sürmek için, yumurta sarısı Yapılışı : Birinci yufkayı yağlayın Üzerine ikinci yufkayı serin ve yine yağlayın İç olarak rendelenmiş havucu bu yufkanın üzerine yayıştırın Üzerine üçüncü yufkayı, serin ve yağlayın İç olarak, ıspanağın yapraklarını döşeyin Son dördüncü yufkayı, üzerine serin ve yağlayın En son iç olarak, pastırmayı bu yufkanın üzerine döşeyin Üstüste döşenen yufkaların kenarlarını içe doğru bükün (içine koyduklarınız dökülmesin) Daha sonra, bu yufkaları rulo şeklinde sarıp, ikiye bölün Yağlanmış tepsiye koyun ve üzerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında kızarana dek pişirin Buzdolabı Böreği İçi için : 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek 100 gram beyaz peynir 2 yumurta 1,5 su bardağı süt Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak Üzeri İçin : 1 parça margarin veya tereyağı isteğe göre kaşar peyniri rendesi pul biber Yapılışı: İç malzemesini hazırlayın Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin İtina ile rulo yapın Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin Buzdolabında 1-2 saat bekletin Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin Köbete Malzemeler : 1 paket margarin 1 kg un 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek) 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz İçi için : 1 çorba kaşığı margarin veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet tavuk göğsü 1 domates 1 soğan 1 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı karabiber 3 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz İçin Yapılışı: Margarin veya sıvı yağ ile tavuk göğsü, kızartır gibi pişirilir İnce kıyılmış soğan ilave ederek kızartmaya devam edilir Rendelenmiş domates, tuz, 3 bardak suyu ilave edip, 15-20 dakika pişirilir İçinden tavuk göğsü çıkarılıp başka bir kaba alınır Sulu karışıma pirinç ilave edilip, pilav gibi pişirilir Tavuk didiklenip, pilavın içine karıştırılır Kababiber atılıp, dinlendirilir Hamurun Yapılışı : Un, süt, yumurta, tuz ve alabildiği kadar su ile yumuşak bir hamur elde edilir Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büklüğünda açılır Üzerine yumuşamış margarin sürülür Açılmış parçaların yarısı alta, yarısı üste olacak şekilde üstüste yerleştirilir Merdane yardımı ile tepsinin ebadında büyütülürve yağlanmış tepsiye yerleştirilir Arasına tavuklu harç döşenir Diğer kalan parçalar da merdane ile açılır, tavuklu harcın üzerine yerleştirilir Yumurta sarısı ve sütü karıştırılıp hamurun üzerine süre-ürülür 200 derece fırında pişirilir Paçanga Böreği Malzemeler: 2 adet yufka 100-150 gr pastırma (doğranmış) 1 su bardağı kaşar rendesi 1 adet domates Kızartmak için: mısır özü yağı Yapılışı: 1 Yufkalar üst üste serilir ve 8�e bölünür Toplamda 16 adet parça olur 2 Domatesleri de 16 dilime kesin (önce 2 ye sonra 8 e) 3 Yufkaların kıyısına önce biraz pastırma 1 dilim domates birazda kaşar koyun ,Pcng3 kenarlarını içindekiler dökülmemesi için içeri katlayın Pcng2 Sonrada kıyıdan ucuna doğru geniş ce dikdörtgen olaak şekilde katlayın 4 Geri kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın 5 Yağda kızartılan börekleri kağıt peçete üzerine alın Sıcak olarak servis yapın |
|