08-31-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oklava Çekmesi Tarifi
Oklava Çekmesi Tarifi
Malzemeler
100 Gr Antep Fıstığı Çekilmiş
100 Gr Ceviz Dövülmüş
1 5 ( 3/2 ) Paket Margarin
250 Gr Nişasta
3 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çay bardağı Sıvı Yağ
1 Çay bardağı Süt
4 Su bardağı Un
3 Adet Yumurta
Kararında TuzŞerbeti İçin - 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
4 Su bardağı Su
5 Su bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp beze yapalım Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim Bezeleri, nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, mümkün olduğunca ince yufkalar açalım Açtığımız bir yufkanın üzerine iri dövülmüş ceviz ve antepfıstığı serperek yufkayı oklavaya saralım Yufkanın iki ucundan büzdürerek oklavayı iç kısmından çekip çıkaralım Yufka rulosunu 3 cm aralıklarla kesip hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız şekilde tepsiye dizelim Yağı eritip 1 dk kaynatalım Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim Baklavayı, 170° ısılı fırında alti üstü pembeleşene dek pişirelim Bu arada şerbetini hazırlayalım, Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk kaynatarak ateşten alalım Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım Baklava hamurunun üzerine erittiğiniz yağın tortusunu dökmeyin
|
|
|