Cevizli Balkabaklı Cheeseke Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Balkabaklı Cheeseke TarifiResimli Cevizli Balkabaklı Cheeseke Tarifi Cevizli Balkabaklı Cheeseke İçin Gereken Malzemeler -2 paket yulaflı bisküvi -1 çay kaşığı tarçın - 50 gr tereyağ -400 gr labne peynir -1 su bardağı toz şeker - 3 adet yumurta - 200 gr balkabağı püresi - 1 paket şekerli vanilin -½ çay kaşığı muskat -200 ml krema Yapılışı Hamur için: Bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba alınÜzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve un haline getirilmiş fındıkları ekleyip iyice yoğurun Hamuru elinizle bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın1 saat derin dondurucuda dinlendirinAyrı bir yerde balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana dek pişirin ve soğumaya bırakınYumurtaları çırpıp, yoğurt, peynir ve un ile karıştırınDaha sonra pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin Karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine yayınDaha önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında 40-45 dk pişirin ve soğumaya bırakın Bal kabağını püre haline getirip, kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın Bir gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin |
|