Tosunum Böreği Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tosunum Böreği TarifiTosunum Böreği Tarifi Tosunum Böreği nasıl yapılır Malzemeler 4,5 su bardağı un yarım çay bardağı sıvıyağ alabildiği kadar su tuz İç harcı için: 1 su b sıvıyağ 3 çorba k haşhaş 1 kase haşlanmış mercimek 1 soğan tuz karabiber Üzeri için: 1 yumurta sarısı haşhaş tohumu Tosunum Böreği Yapılışı Hamuru için unun üzerine tuz ve sıvıyağı ekleyin Alabildiği kadar un ekleyerek hamuru hazırlayın Hamuru 4 parçaya ayırıp merdane ile açınHer hamurun üzerine haşhaşla yağı karıştırarak sürün 4 yufkayı da üst üste koyun Daha sonra sıkıca rulo yapıp iki parmak kalınlığında kesip içi gözükecek şekilde çevirin Bu şekilde hazırladığınız hamurların üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağ ve soğanları alıp soteleyinÜzerine haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi alıp karıştırın Dolaptan çıkardığınız hamurları elinizle açarak mercimekli harçtan koyun Uçlarını birleştirerek kapatın ve yuvarlayıp tepsiye alınÜzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş tohumu serpin 180 derecelik fırında pişirip ılık ılık servis yapın |
|