Bol Vitaminli Reçel Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bol Vitaminli Reçel TarifiBol Vitaminli Reçel Tarifi Resimli Bol Vitaminli Reçel nasıl yapılır, Bol Vitaminli Reçel yapımı, Bol Vitaminli Reçel Tarifi Malzemeler 4 kivi 3 şeftali 200 ml greyfurt suyu 500 gr reçel şekeri Reçeli Yapılışı Kivileri soyup ikiye bölün Ardından küp küp doğrayın Şeftalileri kaynar suya atıp kısa bir süre bekletin Kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeğini çıkardıktan sonra püre haline getirin Tüm malzemelerin ve meyve suyunun ağırlığı birlikte 1 kg olmalı Şeftali püresini, kivileri ve greyfurt suyunu şekerle karıştırın Karıştırarak şeker paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynamasını bekleyin Tencereyi ocaktan alıp reçelin köpüğünü alın Reçeli, sıcak suyla yıkadığınız ve kuruladığınız kavanozların içine doldurup kapaklarını kapatın Kavanozları ters çevirip 5 dakika kadar bir örtü veya havlunun üzerinde bekletin |
|