![]() |
Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayında Yapılan TatlılarRamazanda Yapılan Hafif Tatlılar Fırında Sütlaç Fırında Sütlaç İçin Malzemeler: Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su 5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 ![]() 1 yumurta sarısı Fırında Sütlaç Yapılışı: Pirince 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güllaç Tatlısı Güllaç Tatlısı İçin Malzemeler: 10-11 güllaç yufkası 2,5 lt süt 750g toz şeker 1 paket şekerli vanilin nar taneleri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı Güllaç Tatlısı Yapılışı: Süt ve şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer Ramazan Tatlıları: Çikolatalı Baklava Hindistan Cevizli Mısır Unu Tatlısı Bursa Lokumu Kalburabastı Kolay Katmer Sütlü Ramazan Lokması |
![]() |
![]() |
|