![]() |
Ekşili Dolma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Dolma TarifiEkşili Dolma Tarifi Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması Size bugün değişik bir ekşili etli kuru patlıcan dolması tarifi vermek istiyorum ![]() Malzemeler: 40 adet kuru patlıcan (büyüklüğüne göre sayısı değişebilir, bendeki patlıcanlar ufaktı o yüzden 40 adet, orta boy olursa 20 adet civarında olacaktır) İçinin malzemesi: 400 gr orta yağlı (daha sağlıklı olsun derseniz az yağlı kıymadan yapabilirsiniz) iri çekilmiş kıyma veya zırh kıyması 1,5 su bardağı pirinç 2 orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı (veya az yağlı kıymadan yapacaksanız 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı) 4 yemek kaşığı nar ekşisi 1,5-2 yemek kaşığı toz sumak 2 yemek kaşığı kırmızıbiber (acı veya tatlı zevkinize göre) 1 yemek kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı biber salçası 1-1,5 yemek kaşığı domates salçası Tuz Sosunun malzemesi: 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su Dolmanın İçi Hazırlanışı: Önce genişçe bir tencereye su konur ve kaynatılır, su kaynayınca kuru patlıcanlar içine atılır, yaklaşık 10-15 dk tencerenin kapağı kapatılarak kaynatılır ![]() ![]() Patlıcanlar haşlanırken, dolmanın içine koyacağımız pirinç 15 dk sıcak su da ıslanır ![]() ![]() Diğer taraftan soğan ve sarımsaklar ufak ufak doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye dolmaları yerleştirmeyi bitirdikten sonra, salça, zeytinyağı ve kaynar suyu karıştırarak dolmanın üstüne koyacağımız sos yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|