![]() |
Macar Usulü Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Macar Usulü Tavuk TarifiMacar Usulü Tavuk Tarifi 4 yemek kaşığı sana yağı 350 gr tavuk kanadı 15 gr kırmızıbiber Aldığı kadar tuz 400 gr kemiksiz tavuk göğüs eti Aldığı kadar karabiber 45 su bardağı krema 105 gr konkâse domates 1 adet soğan 35 su bardağı tavuk suyu Sana'yı bir tavada kızdırın Yağ kızıp kahverengileşmeye başlayıncaya kadar tavuk etlerini ilave edip her iki taraflarını da kızartın Soğanı ekleyip renk aldırmadan sote edin Kırmızıbiberi katıp karıştırın Tavanın üzerine bir kapak kapatın Kısık teşte ara sıra çevirerek tavukları iyice pişirin Tavukları tavadan alıp, sıcak olarak bir kenarda bekletin Konkase domates, tavuk suyu ve krema ile ile yansayfadaki sosu hazırlayın Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin Tuz ve karabiberini ayarlayın Ateşten alın Sosu ince bir süzgeçten geçirip, süzdürün Oval bir servis tabağının çevresine sebzeli pilav döşeyin Ortasına tavukları yerleştirip üzerine sosunu da dökerek servis yapın alıntı |
![]() |
![]() |
|