![]() |
Polonyanın En Ünlü Yemekleri Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Polonyanın En Ünlü Yemekleri HakkındaPolonyanın En Ünlü Yemekleri Polonyanın En Ünlü Yemekleri Neler Polonya’nın en ünlü yemekleri (bu yemeklerin hepsi komşu ülkelerde de ünlüdür) arasında, hamur işleri, tahıl, erişte, lahana sarması, etli sebzeli yemek, çorbalar, (lahana çorbası, Krupnik, kırmızı pancar çorbası, “zur çorbası” da dahil olmak üzere) lahana ve patates ile yapılan her türlü yemek, ekmek (çavdar ve buğday ekmeği), kekler, sebzeler, meyveler (elma, armut, çeşitli çilek ve böğürtlenler, Frenk üzümü), kır peyniri ve er türlü et (çoğunlukla domuz, tavuk ve sığır eti) bulunmaktadır ![]() Polonya tatlıları, tipik bir Faworkidir ![]() Başka ünlü hamur tatlıları da vardır ![]() ![]() Polonya Peynirli Keki İçin Kullanılan Malzemeler 1 kg ![]() 10 adet yumurta 125 gr ![]() 1,5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı kuru üzüm 2 portakal kabuğu rendesi 50 gr ![]() 2 çorba kaşığı irmik 1 paket vanilya Polonya Peynirli Keki Tarifi Lor peynirini, şeker, yağ, yoğurt ve yumurta sarıları ile birlikle mikserden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir kek kabını yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Polonya Yemek Tarifleri POLONYA USULÜ SAZAN Malzemeler 1,5-2 kg'lık sazan balığı (temizlenmiş) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 orta boy soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış) 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 6 orta boy havuç (kazınıp halka biçimi dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1+1/2 su bardağı balık suyu 15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı (sıcak servis edilecekse) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Hazırlanışı Bir balık tenceresinde ya da derin, dar ve uzun bir tencerede, tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, balığı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POLONYA USULÜ PANCAR Malzemeler 500 gr pancar (haşlanıp, kabukları soyularak dilimlenmiş ve sıcak tutulmuş) 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 2 tatlı kaşığı un 250 gr (1 su bardağı) krema 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı dereotu (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritip, tencereyi ateşten indiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PORTAKALLI POLONEZ TURTASI (POLONYA) Malzemeler 1 tatlı kaşığı rafine yağ 180 gr (1 su bardağı) badem (dövülmüş) 90 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker 1/2 portakalın suyu Üstü: 4 portakal (kabukları soyulup, beyaz kısımları temizlenerek dilimlenmiş) 3 portakalın suyu 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 2 çorba kaşığı su 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) Hazırlanışı Önce, fırınınızı hafifçe (130 C) ısıtınız ![]() 1 tatlı kaşığı rafine yağla, 20 cm'lik yayvan bir turta kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir kasede badem ve şekeri karıştırınız ![]() ![]() Karışımı yağladığınız kalıba döküp, üstünü bir bıçağın sırtıyla düzleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kapta portakal suyu, şeker ve suyu karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|