Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası TarifiTerbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi - Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri Malzeme Listesi 10 Çorba Kaşığı Et Suyu ya da Tavuk Suyu 1 Adet Soğan (Büyük Boy) 2 Yemek Kaşığı Un 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek 2 Yemek Kaşığı Tereyağı Margarin Yarım Yemek Kaşığı Tuz Terbiyeli Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? 1Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın ve 2 kaşık yağla kısık ateşte 4-5 dakika soğanlar hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin 2 Mercimekleri ayıklayarak, 2-3 su yıkayın ve suyunu süzerek, et suyu ve bir bardak su ile birlikte soğanlara ekleyin ve çorbayı kaynatın 3 Piştikten sonra çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin ya da süzgeçten geçirin 4 Sütlü terbiye için 1 kaşık tereyağında 1 kaşık unu pembeleşinceye dek ağır ateşte karıştıra karıştıra kavurun ve üzerine 3 su bardağı sütü ekleyin Tuz da ekleyerek 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın 5 Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin ve yeniden blender ile ya da çırpıcı ile karıştırın 6 Garnitürü için 1-2 dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın Teflon tavada bir çay kaşığı kadar tereyağını eritip ekmekleri kızdırın Ekmekler soğuduktan sonra çorbanızın üzerine koyabilirsiniz Not: Et ya da tavuk suyunuz yoksa bulyon da kullanabilirsiniz Afiyet Olsun |
|