![]() |
Kremalı Zeytin Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Zeytin Çorbası TarifiKremalı Zeytin Çorbası Tarifi, Kremalı Zeytin Çorbası nasıl yapılır Malzemeler 1 su bardağı krema 1 çay bardağı doğranmış siyah ve yeşil zeytin 2 çorba kaşığı silme un 2 çorba kaşığı tereyağı 5 su bardağı soğuk et suyu 1 su bardağı süt, tuz Hamuru için 1 adet yumurta Bir tutam tuz Aldığı kadar un Üzerine: Dereotu Kremalı Zeytin Çorbası Yapılışı Öncelikle hamur için yoğurma kabına yumurta, tuz ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çorba için, bir tencereye aldığınız un ve tereyağını rengi dönene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız hamurları ayrı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra çorbaya ilave edin ![]() ![]() ![]() Aşçının notu; Çorbanız koyu kıvamda olursa, kaynamış sıcak su ilave edebilirsiniz ![]() Püf noktası; • Süt, yoğurt ve krema ile yapılan çorbaların kesilmemesi için tuzu en son katın ![]() ![]() • Krema çabuk bozulan bir besin olduğu için, paketini açtıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmek gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|