Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönemi, imehmetçelebi, mehmet

İ.Mehmet(Çelebi Mehmet) Dönemi (1413-1421)

Eski 08-30-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İ.Mehmet(Çelebi Mehmet) Dönemi (1413-1421)

IMEHMET(ÇELEBİ MEHMET) DÖNEMİ (1413-1421)

Çelebi Mehmet tahta geçmeden önce devlet bölünmüş durumdaydıÇelebi Mehmet tahta geçtiği zaman ilk iş olarak Osmanlı Devletini yeniden tek bir devlet haline getirdi, iç karışıklara son verdiDaha sonra bozulan Anadolu Türk siyasi birliğini yeniden kurdu

Çelebi Mehmet 1416’da Gelibolu açıklarında Venediklilerle ilk deniz savaşını yaptıHenüz güçlenmemiş olan Osmanlı donanması bu savaşı kaybetti

Eflak Prensliği vergiye bağlandı ve Macaristan üzerine akınlar yapıldıTimur’un ölümünden sonra serbest kalan Mustafa Çelebi Anadolu’ya gelip isyan çıkarttıÇelebi Mehmet bu isyanı bastırdıMustafa Çelebi Bizans’a sığınmak zorunda kaldı

Bu dönemin önemli olaylarından biride dini içerikli olan Şeyh Bedrettin isyanı bastırıldıDaha sonra 1421’de çelebi Mehmet’in ölümüyle yerine 2Murat geçti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com