Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyliği, eserler, eserleri, kalan, saltuklu, saltuklulardan, tarihi

Saltuklulardan Kalan Tarihi Eserler, Saltuklu Beyliği Eserleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saltuklu beyleri, kültür ve sanata çok önem vermişler ve sahip oldukları yerlerde çeşitli mimarî eserler yaptırmışlardır Melik Gâzi; Kale Camii ve Tepsi Minareyi inşa ettirmiştir Erzurum’da 1179’da inşa edilen Ulu Camiyi Nâsıreddin Muhammed yaptırmıştır Üç kümbetler ismiyle bilinen türbelerden biri, İzzeddin Saltuk’a aittir Bu türbenin yanında bir de zâviye vardır Tercan’da, Mama Hatun tarafından bir kervansaray ve türbe yaptırılmıştır 1232 senesinde, Ebû Mensûr tarafından inşa ettirilen Micingerd Kalesi, Saltuklulara ait önemli eserlerdendir Bunlar zamanımıza kadar ulaşmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com