Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
islahatları, murat, muratın, yaptığı, yenilikler

3. Muratın Yaptığı Yenilikler, 3. Murat İslahatları

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

3. Muratın Yaptığı Yenilikler, 3. Murat İslahatları

3 Muratın Yaptığı Yenilikler, 3 Murat Islahatları
Venedik'le anlaşma yenilendi
Portekiz'le Vâdisseyl muharebesi yapıldı ve Portekizliler kesin bir şekilde mağlub edildi
İspanya'ya karşı İngiltere'ye yardımlar yapıldı
Lehistan kralının tayininde çıkan mücadele kazanıldı ve 1577'de Lehistan devleti de Osmanlılara tâbi oldu
1511'de Osmanlı tabiiyetinde bulunan Kırım Hanlığı Rusya'ya harb ilân etti
Moskova'ya kadar ilerleyerek Rusya'yı vergiye bağladı
1578'de İran'la savaşlar başladı Çıldır Zaferi elde edildi, Tiflis ve Sırvan fethedildi Hazar Denizine kadar Osmanlı hakimiyetine alındı Ünlü Tiflis müdafaası yapıldı Kaledeki bir avuç asker kedi ve köpeklere varıncaya kadar yiyerek kaleyi teslim etmediler 27 günde Kars Kalesi yapıldı 1583'de Mesâleler Zaferi kazanıldı ve Revan fethedildiforumsinsinet
1585'te Tebriz dördüncü defa fethedildi Gence şehri alındı
1590'da İran'la sulh yapıldı
1593'te Almanya'ya harb ilân edildi
1594'de Yanıkkale fethedildi
kaynak:Vikipedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com