Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babürler, bilgi, hakkında, kısa

Babürler Hakkında Kısa Bilgi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Babürler Hakkında Kısa Bilgi

Babürler Hakkında Kısa Bilgi (1526-1858)
-Timur hanedanından olan ve Türkçe yazdığı "Vekayi Babürname" eseriyle ün salan Zahirüddin Babür, Hindistan'a giderek Türk-Hint (Babür) İmparatorluğu'nu kurdu

-Onun ölümünden sonra hükümdar olan oğulları Humayun ve Ekber zamanlarında Devlet daha da gelişti ve Hindistan yarımadasının büyük bir kısmı tek idare altında birleştirildi

-Şah-cihan adıyla hükümdar olan Hürrem devrinde,siyaset ve sanat alanlarında en parlak devir yaşandı

-Agra'da dünyanın en güzel mimari eseri sayılan ünlü Tac Mahal inşa edildi Osmanlı Devleti'nden de eserin inşası için mimarlar gönderildi

-Osmanlı Devleti ile kurulan bu iyi münasebetler, yerine geçen oğlu I Alemgir zamanında da devam etti

-Hint sularında ve Basra Körfezi'nde Portekizliler ile mücadele eden Osmanlıların Basra valilerine sığınma hakkı tanındı

-I Alemgir'in ölümünden sonra başlayan iç karışıklıklar II Bahadır Şah zamanına kadar sürdü

-1857'de çıkan bir isyanı bastıran İngilizler, Hindistan'ı İngiltere'ye bağladılar ve Kraliçe Victoria Hindistan İmparatoriçesi ilan edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com