![]() |
Kalp Duası Budur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Duası BudurKalp Duası Budur sevgili üyelerimiz kalp duası budur arkadaşlar Ey Rabbim! Gönlümü öyle genişlet, öyle genişlet ki hakikatleri tereddüt etmeden kabulleneyim ![]() Ey Rabbim! Adını andır ki gönlüm yücelsin ![]() göstereyim ki gönlüm açılsın ![]() gönlüm alçalmasın ![]() ![]() Ey Rabbim! Gönüller senin kaplarındır ![]() sağlamlaştır ![]() ![]() Sağlamlaştır ki hiçbir kınayanın kınamasından korkmayayım ve hakikati dile getirmekten çekinmeyeyim ![]() üzere hiçbir varlığa kötülük yapmayayım ![]() Ey Rabbim! Lütuf gözünle bakacağın şekilde, gönlümü ve davranışlarımı güzelleştir ![]() Ey Rabbim! Gönlümü şüphelerden arındır ki bencilce heveslerden uzak kalayım ![]() ![]() Ey Rabbim! Kendim için sevdiğim şeyleri, kardeşlerim (dostlarım) içinde sevdir ki gönlüm esenliğe kavuşsun ![]() Ey Rabbim! Gönül gözlerimi aç ki duru görü (basiret) sahibi olayım ![]() ![]() Ey Rabbim! Sevdiklerine selametli kalp ve oturaklı bir ahlak verirsin ![]() Beni de sev ki selametli bir kalbim ve oturaklı bir ahlakım olsun ![]() Ey Rabbim! Gönül kulaklarımı aç ki hidayetine kavuşayım ![]() Ey Rabbim! Beni sevenler var biliyorum, çünkü ben de onları seviyorum ![]() Beni sevmeyenler var biliyorum, çünkü ben de onları sevmiyorum ![]() Gönlümden sevgisizliği gidermek için, insanların ayıplarını öğrenmeye meraklı olmayayım ![]() Ey Rabbim! Gönlümü temizlememe yardım et ki insanları kötülüklere susatan kin hastalığından kurtulayım ![]() Ey Rabbim! Gönlümü nurunla genişlet ki gurur evi dünyadan uzaklaşıp, ebediyet yurduna yöneleyim ![]() ![]() Ey Rabbim! Kalplerin mühürlenmesine neden olan tamahkârlıktan uzak kalayım ki hidayet ve ıslah kabiliyetimi yitirmeyeyim ![]() Ey Rabbim! Nefsimin şehvet ve arzularını sevmekten sakınayım ki gönlüm sana karşı perdelenmesin ![]() Ey Rabbim! Geçim darlığı vererek ve ibadette gevşeterek cezalandırma ki kalbim taşlaşmasın ![]() Ey Rabbim! Gönlümü katılaştırma ki gözümde yaşlar kurumasın ![]() ![]() Ey Rabbim! Boş ve nefsimin hoşuna giden şeyleri dinlemek ve seyretmekten, zevk için bir karınca dahi olsa öldürmekten ve mal-makam sahiplerine yalakalıktan uzak tut ki gönlüm katılaşmasın ![]() Ey Rabbim! Dinimi bozacak olan mal ve servet bolluğundan, ve cimrinin yüzüne bakmaktan uzak tut ki gönlüm katılaşmasın ![]() Ey Rabbim! Cedelleşme, husumet ve düşmanlık beslemekten kaçındır ki kalbimi hastalıklı hale getirerek, münafıklığa düşmekten korunabileyim ![]() Ey Rabbim! Gönlümü sevginle doldur basiretimi aç ki emirlerine uyayım yasaklarından kaçınayım ![]() Ey Rabbim! Dünyevi bir şeye âşık olmamı engelle ki gözüm kararmasın, gönlüm de hastalanıp ölmesin ![]() Ey Rabbim! Hata yaptığımda tevbe ederek tekrar etmekten sakındır ki kalbim ölmesin ![]() Eşim başta olmak üzere hiçbir kadınla münakaşa ettirme ki kalbim ölmesin ![]() Ahmak kimseyle tartıştırma ki kalbim ölmesin ![]() Ey Rabbim!Yaşıyormuş gibi duran aslında ölüden farkı olmayan azgın, şımarık zenginlerle oturup kalkmaktan sana sığınırım ![]() hemhal etme ki gönlüm ölmesin ![]() Ey Rabbim! Erdemli insanlarla oturup kaldır ![]() ![]() Ey Rabbim! Yetim başı okşat, fakire soframda yer açtır ki gönlüm yumuşadıkça yumuşasın ![]() Ey Rabbim! Ölümü unutturma ve Kuran okumaktan uzaklaştırma ki gönlümün pasını giderip cilalayayım ![]() Ey Rabbim! Kalpleri dört çeşit yapmışsın ![]() yok ![]() ![]() yok ![]() ![]() torbasına benzeyen, içinde Kur?an ve İman olan kalplerden et ki, ağzı açılsa da kapansa da kokusu güzel ve daim olsun ![]() Ey Rabbim! Geceleri ibadet etmeye, gündüzleri oruçlu olmaya bedenimi alıştır ki gönlüm güçlensin ![]() ![]() Ey Rabbim! Zekâmı ve aklımı artır ki sevincim yüzüme, hüznüm kalbime yansısın ![]() ![]() Ey Rabbim! Gönlümü dünya sevgisinden mahrum et ki tükenmeyen üzüntü, ulaşılmaz arzu ve elde edilmeyen ümit taşımayayım ![]() Ey Rabbim! Öfkelenmekten sana sığınırım ![]() ![]() Ey Rabbim! Düşünmeden konuşmaktan sana sığınırım ![]() ![]() Ey Rabbim! Gözümü, kalplere şehvet tohumu eken bakışlardan uzak tut ki fitne ve fesattan korunayım ![]() Ey Rabbim! İlmimi artır ki gönlümü uyanık tutabileyim ![]() ![]() Ey Rabbim! Kalbimde hüznümü artır ki gönlüm nurlansın ![]() Ey Rabbim! Gönlümü hikmet kapları haline gelen kaplardan et ki adını anmaktan gaflete düşmeyeyim ![]() Ey Rabbim! Gönlüm bazen istekli oluyor bazen küskün ![]() basiretim açılıyor idrakim artıyor ![]() ![]() Gönlümün küskünlüğünü azalt ki istekli hali artsın ![]() alıntıdır sevgiler |
![]() |
![]() |
|