Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, için, kurtulmak, maddî, sıkıntılardan

Maddi Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maddi Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

maddi sıkıntılardan kurtulmak için dua

Abdullah Kureşî buyurdu ki:

Bir gün ****m Ebü?r-Rabî bana, ?Sana bitmek tükenmek bilmeyen bir hazîne öğreteyim mi?? dedi Ben de, ?Evet? deyince, Ebü?r-Rabî bana, ?Şu duâyı devamlı oku? dedi

Okumamı istediği duâ şöyle idi: ?Yâ Allah, yâ Vâhid, yâ Mûcid, yâ Cevâd, yâ Bâsit, yâ Kerîm, yâ Vehhâb, yâ ze?t-Tavl, yâ Ganî, yâ Mugnî, yâ Fettâh, yâ Rezzâk, yâ Alîm, yâ Hayy, yâ Kayyûm, yâ Rahmân, yâ Rahîm, yâ Bedîassemâvâti vel-ard, yâ ze?l-celâli vel ikrâm Yâ Hannân, yâ Mennân infehnî minke bi nafhati hayrin tugnînî bihâ ammen sivâk in testeftihû fekâd câekümü?l-feth İnnâ fetehnâ leke fethan mübînâ Nasrun minellahi ve fethun karîb Allahümme yâ Ganî, yâ Hamîd, yâ Mubdi?, yâ Muîd, yâ Vedûd, yâ ze?l-arşil Mecîd, yâ Fe?âlen limâ yürîd, ikfini bihelâlike an harâmike ve agninî bi fadlike ammen sivâke vahfaznî bimâ hafizte bihizzikr Vensurnî bimâ nasarte bihirrusül inneke alâ külli şey?in kadîr? (68)

Sonra bana, ?Her kim şu duâyı namazlardan sonra, özellikle Cuma namazından sonra okursa, Allahü teâlâ onu her türlü kötülükten muhafaza eder Düşmanlarına karşı muzaffer kılar, ona ummadığı yerlerden rızıklar verir, geçimini kolaylaştırır Borcu dağlar kadar büyük ve kabarık olsa dahî, Allahü teâlânın lutfu, keremi ve inâyeti ile öder? dedi

Kendisi şöyle anlatır:

Bir gün Abdullah el-Muâvirî?ye gittim Bana, ?Ey şerîf! Başın darda kaldığı zaman, yapacak olduğun bir duâ öğreteyim mi?? diye sordu Ben de ?Evet? dedim Bunun üzerine şu duâyı öğretti: ?Yâ Vâhid, yâ Ehad, yâ Vâcid, yâ Cevâd, İnfehnâ minke bi nefhati hayrin inneke alâ külli şey?in kadîr? (68)

Başım darda kalmadı

Abdullah el-Muâvirî bu duâyı bana öğretmek için okuduktan sonra, başım hiç darda kalmadı, rızkım çoğaldı Duâda, maksadın hâsıl olması için, duâ eden kimsenin i?tikâdının düzgün olması, namazını muntazam kılması ve dînin emir ve yasaklarına elinden geldiği kadar uyması şarttır

Ayrıca, bir kimse bir derde veya borca giriftâr olursa, ?Allahümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrirricâl? duâsını okusun, buyurulmuştur

maddi sıkıntılardan kurtulmakta faydalı olduğu söylenilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com