![]() |
Dünyanin En Güzel Cevapları |
![]() |
![]() |
#1 |
speed
|
Dünyanin En Güzel CevaplarıProfesör öğrenciye "ulan eşeği bağlasan buraya o bile okulu bitirirdi demiş ![]() --Bitirirdi tabi, hatta bikaç sene daha okurdu Profesör olurdu demiş ------------------------------------------------- Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın şöyle seslenir: - "Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım ![]() Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır: - "Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim ![]() ---------------------------------------- Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini iğnelermiş ![]() - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum ![]() gelebilirsiniz ![]() ![]() göndermiş: - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu seyretmeye gelemeyeceğim ![]() ![]() --------------------------------------------------- Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbirşeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır ![]() geçmek mümkün değildir ![]() ![]() ![]() bir serserinin önünden kenara çekilmem" der ![]() gayet sakin şu karşılığı verir: - Ben çekilirim!! -------------- Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirleri incelemesi için Sheaksper' a gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur: - Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın ![]() ![]() -------------- Meşhur bir filozofa: - Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz? diye sorulduğunda: - Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş ![]() -------------- Dostlarında biri, Fransız kralı 15 ![]() - Majesteleri, demiş ![]() budalalağı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder ![]() Kral, alaylı alaylı gülerek: - Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş ![]() karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum ![]() --------------- Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarınından biri: - Efendim, demiş ![]() Galile: - Doğru, demiş ![]() seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı? --------------- Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon' un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: - Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapdetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon: - Evet, demiş ![]() ![]() ---------------- Bir toplantıda bir genç M ![]() - Afedersiniz, siz veterinermisiniz? demiş ![]() ![]() bozmadan şu cevabı vermiş: - Evet, biryeriniz mi ağrıyordu? ------------------- Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanırmısınız? Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım ------------------ Köylü, yeni dogan bir sipayi kucagina almis evine dönerken, iki ortaokul ögrencisi kendisine takilir ve: Hayrola amca, derler ![]() -- Gittiginiz okula kaydini yaptiracagim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
doctor88
|
![]() Meşhur bir filozofa: - Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz? diye sorulduğunda: - Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş ![]() düşündürücü sözler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
suskun
|
![]() Gerçekten çok güzelmiş emeğine sağlık ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() Teşekkürler speed ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|