Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, soyadını, vermişti

Soyadını Atatürk Vermişti

Eski 04-19-2007   #1
Ergenekon

Soyadını Atatürk Vermişti

Cumhuriyet'in ilk yılları
Tan Matbaası'nın sahibiydi Halil Lütfi
Bab-ı Ali'nin gördüğü "en cimri" patrondu

Vala Nureddin anlatıyor
"Sirkeci'deki Hüdadan Lokantası'ndayım Baktım, Halil Lütfi bir masada yemek yiyor Şaştım tabii Garsonu çağırdım, sordum, 'Nasıl kıyıyor paraya?' Garson gülümsedi Meğer, lokanta sahibi Halil Lütfi'nin arkadaşıymış Yemeğini sefertasıyla getirir, orada ısıttırırmış Sadece su ve ekmek parası ödermiş"

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli polis muhabirlerinden Doğan Katırcıoğlu anlatıyor
Bir yaz günü Evinin çatısında tamirat yapacak Halil Lütfi Usta gelir, anlaşırlar 5 lira Usta çalışır, bitirir Parasını almaya gelir Halil Lütfi "bak evladım" der ustaya, "bu zarfın içindeki 5 lira senin Ama şimdi değil Kış gelsin Çatı akmazsa, paranı alırsın"
Evet, pinti adamdı Halil Lütfi Ama harbi adamdı aynı zamanda Kimseye borçlu gitmedi bu dünyadan göçerken Ve müthiş bir iş yaptı gitmeden Malı mülkü çoktu Çocuğu yoktu Kiracısı olan bir ailenin oğlunu evlat edindi
Her şeyini ona bıraktı
Atatürk sevgisini de

Çünkü müthiş Atatürkçüydü
O da Selanikli'ydi
Bir gün Gar'da karşılaştı Gazi'yle Dedi ki Gazi, "Yahu Lütficiğim, bak matbaan var, zenginsin, neden hâlâ 3'üncü mevkide seyahat ediyorsun?" Lütfi cimriliğine yakışır şekilde, yapıştırdı cevabı, "4'üncü mevki yok ki efendim, ne yapayım" Gazi kahkahayı patlattı, "Senin soyadın Dördüncü olsun" dedi

Hani Atatürk’ün Selanik’teki anı defterine iktidar aleyhine yazı yazdı diye, yazdığı sayfa yırtılan dava edilen 82 yaşındaki Fethi Dede var ya
İşte o Fethi Dede, bu Halil Lütfi'nin evlatlığı
Fethi Dördüncü

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-19-2007   #2
mate

Güzel bir anektot olmuş teşekkürler ergenekon
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-20-2007   #4
brave83

Eline emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-21-2007   #5
İSİMSİZ KARANLIK

Çok anlamlı bir paylaşım olmuş Ergenekon, teşekkürler kardeşim
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com