Soyadını Atatürk Vermişti |
|
|
#1 |
|
Ergenekon
|
Soyadını Atatürk VermiştiCumhuriyet'in ilk yılları ![]() ![]() ![]() Tan Matbaası'nın sahibiydi Halil LütfiBab-ı Ali'nin gördüğü "en cimri" patrondu ![]() Vala Nureddin anlatıyor ![]() ![]() "Sirkeci'deki Hüdadan Lokantası'ndayım Baktım, Halil Lütfi bir masada yemek yiyor Şaştım tabii![]() ![]() Garsonu çağırdım, sordum, 'Nasıl kıyıyor paraya?' Garson gülümsedi![]() ![]() Meğer, lokanta sahibi Halil Lütfi'nin arkadaşıymış![]() ![]() Yemeğini sefertasıyla getirir, orada ısıttırırmış![]() ![]() Sadece su ve ekmek parası ödermiş![]() ![]() " Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli polis muhabirlerinden Doğan Katırcıoğlu anlatıyor ![]() ![]() ![]() Bir yaz günü Evinin çatısında tamirat yapacak Halil Lütfi Usta gelir, anlaşırlar 5 lira![]() ![]() Usta çalışır, bitirir Parasını almaya gelir Halil Lütfi "bak evladım" der ustaya, "bu zarfın içindeki 5 lira senin Ama şimdi değil![]() ![]() Kış gelsin Çatı akmazsa, paranı alırsın " Evet, pinti adamdı Halil Lütfi ![]() ![]() Ama harbi adamdı aynı zamanda![]() ![]() Kimseye borçlu gitmedi bu dünyadan göçerken![]() ![]() Ve müthiş bir iş yaptı gitmeden![]() ![]() Malı mülkü çoktu Çocuğu yoktu Kiracısı olan bir ailenin oğlunu evlat edindi![]() ![]() ![]() Her şeyini ona bıraktı Atatürk sevgisini de ![]() ![]() Çünkü müthiş Atatürkçüydü ![]() ![]() O da Selanikli'ydi Bir gün Gar'da karşılaştı Gazi'yle ![]() ![]() Dedi ki Gazi, "Yahu Lütficiğim, bak matbaan var, zenginsin, neden hâlâ 3'üncü mevkide seyahat ediyorsun?" Lütfi cimriliğine yakışır şekilde, yapıştırdı cevabı, "4'üncü mevki yok ki efendim, ne yapayım![]() ![]() " Gazi kahkahayı patlattı, "Senin soyadın Dördüncü olsun" dedi Hani Atatürk’ün Selanik’teki anı defterine iktidar aleyhine yazı yazdı diye, yazdığı sayfa yırtılan dava edilen 82 yaşındaki Fethi Dede var ya ![]() ![]() ![]() İşte o Fethi Dede, bu Halil Lütfi'nin evlatlığı ![]() ![]() ![]() Fethi Dördüncü
|
|
|
|