Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Firmalar & İşletmeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
grubu, hakkında, skf

Skf Grubu Hakkında

Eski 08-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Skf Grubu Hakkında

SKF 1907 yılında İsveç` in Göteborg kentinde makina mühendisi olan Sven Winquist tarafından kurulmuştur19 ülkedeki 100 civarındaki fabrikası,130 ülkeye yayılmış 10000` in üzerindeki Distribütör ve 200` ün üzerindeki satış şirketi ile Dünya rulman lideridir

SKF satışlarının yaklaşık % 95` i ile imalatın % 90` ı İsveç dışındaki ülkelerde gerçekleşmektedir ki bu SKF` in İsveç` teki en beynelminel şirketlerden biri olduğuna dair bir örnektir

SKF` in Dünya rulman pazarındaki payı % 20` nin üzerindedir ve bu oran kendisine en yakın rakibinin pazar payının iki katından fazladır

Dünya` nın neresinde olursa olsun grup fabrikalarındaki üretim her yerde aynı yüksek kalite, üstün teknoloji ve özel çelik ile gerçekleştirilmektedir Özellikle Avrupa kıtasındaki üretim çeşitli fabrikalar arasında bölünmektedir, yani aynı rulman bir diğer fabrika tarafından imal edilmemektedir

Avrupa haricindeki kıtalarda da (örneğin Amerika, Afrika, Asya gibi) üretimi bulunan SKF grubu Avrupada` da şu ülkelerin çeşitli fabrikalarında rulman ve rulmanla ilgili üretim yapmaktadır: İsveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda

SKF rulman üretimi bütün ana tip rulmanları kapsamakta olup, en küçüğü iç çapı 1 mm`den ağırlığı 0,03 gr, dış çapı 7,2 m ve ağırlığı 4,5 ton olan rulmanlara kadar üretim yapılmaktadır

İmalat programı ayrıca; özel rulmanlar, otomotiv rulmanları, tekerlek, debriyaj ve diğer otomotiv kitleri, rulman bakım malzemeleri, keçeler, uçak sanayii için komponent ve sistemler, mekatronik ürünler,yağlama sistemleri,kestirimci bakım ürünleri ve takım tezgah rulmanları ile diğer yüksek hassasiyetli mühendislik ürünlerini içermektedir

SKF` in teknolojik liderliği, ürettiği yüksek kaliteli mamüllerin garantisidir Modern üretim teknikleri, grubun kendi içersinde geliştirilerek elde edilen teknolojik üstünlüğü olan makinalar ile üretim yapılmaktadır

SKF Grubu yıllık satışlarının % 3` ünü Hollanda` da kendi "Araştırma ve Geliştirme Merkezi" `ndeki çalışmalara ayırmaktadır SKF Mühendislik Koleji` nin de içerisinde bulunduğu bu merkezde mamül ve imalatın geliştirilmesi yanında satış ve uygulama mühendislerinin eğitimi de yapılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com