![]() |
İkinci Hayatlar(Can Dündar) |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() İkinci Hayatlar(Can Dündar)İkinci hayatlar Günlerdir göz ucuyla 3 ![]() ![]() İzmirli 43 yaşında bir işadamı, gizlice kiraladığı bir evde boğazı kesilerek öldürüldü ![]() Bulunduğunda yüzü makyajlıydı ![]() ![]() Polis kısa zamanda katilin izine ulaştı ![]() İletişimin patladığı ve adım adım kaydedildiği çağda her şey kayda geçmişti zaten: Kurbanın girdiği internet siteleri ![]() ![]() ![]() MSN'de sohbet ettiği adresler ![]() ![]() ![]() Telefon ettiği son kişinin numarası ![]() ![]() ![]() Evine girip çıkanların güvenlik kamerasındaki görüntüleri ![]() ![]() ![]() Hayatı, hepimizinki gibi, tam bir elektronik muhasara altındaydı ![]() * * * O, muhasarayı yarabileceğini düşünmüş, gizli bir sığınakta kendine ikinci bir hayat kurmuştu; ilk hayatıyla taban tabana zıt, bambaşka bir ikinci hayat ![]() ![]() ![]() Kurban böyle de katili farklı mı? O da 25 yaşında bir inşaat işçisiydi ![]() İnternetteki arkadaşlık sitelerinde tanıştığı eşcinsellerle para karşılığı ilişkiye giriyordu ![]() Cinayet anında o da ikinci hayatındaydı ![]() Gündüz harç kararken gece âlemlere dalıyordu ![]() * * * Kimsenin tercihini çekiştirecek, geride kalanların acılarını deşecek değilim ![]() Ben daha çok, ortaya serilen ikinci hayatlarla ilgiliyim ![]() Farklı dünyalarla iletişimin imkân dahiline girdiği, ilişkiler ağının yayıldığı bir çağda, değişik etkilere açık hale geldik ![]() ![]() Modern hayatın karmaşası, hepimizde çoğul kişilikler yarattı ![]() Bu yenilik, kişilik denilen okyanusta büyük dalgalanmalara yol açtı ![]() Çoğu zaman yüzeyde görünmeyen iç akıntılar, en ufak fay kırığında tsunami gibi patlamaya başladı ![]() * * * İnternette "Kleopatra" rumuzuyla eş arayan bir işadamını ya da ona para karşılığı hizmet veren bir inşaat işçisini görünce, sanal sohbetlere sahte isimle katılan diğerlerini düşünüyor insan ![]() ![]() ![]() Acaba gündüzleri mecburi edindikleri kimlikleri mi gerçek saymalı, geceleri gönüllü büründükleri kimlikleri mi? Gündüz, sanki bir tiyatro sahneleniyor ![]() ![]() Sonra gecenin hoşgörülü loşluğunda maskelerini çıkarıyorlar ![]() Zorunluluklardan, sorumluluklardan, rollerden soyunup karanlığın pelerinine bürünüyor ve ikincil kişiliklerine sığınıyorlar ![]() Gece, neyseler o olma fırsatını bahşediyor ![]() Asıl hayat, orada zuhur ediyor ![]() Gündüzün yaraları orada sarılıyor ![]() Biraz da bu terapi sayesinde ertesi sabah tiyatro yeniden ve hevesle başlıyor ![]() * * * Biz genelde sabah, o tiyatroda okuyoruz haberleri; şaşırıyor, ayıplıyoruz ![]() Freud'un "yansıtma" dediği yöntemle kendi kusurlarımızı başkasında görünce suçlayıp rahatlıyoruz ![]() Oysa çoğumuzun kalın maskesinin altında da bin bir yüz var ![]() Potansiyel kurbanlar ya da katilleriz ![]() Asıl kurbanlar ve katillerden farkımız; onların yaşamayı göze aldığını bizim bilinçaltı denilen kara delikte saklamamız, bastırmamız ![]() ![]() ![]() İşte bu yüzden, kimsenin kendisi olma hürriyetine kavuşamadığı bir çağın 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece "Bir maske daha yırtıldı" diye düşünüyorum: "Bir gece daha aydınlatıldı ![]() ![]() ![]() ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
|