Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
üstün, yönetmek, zekalıları

Üstün Zekalıları Yönetmek.

Eski 04-16-2007   #1
tatia27

Üstün Zekalıları Yönetmek.

1- Üstün zekâlılar kendi yeteneklerinin ve değerlerinin farkındadır, sizin onlara ihtiyacınız olduğunu çok iyi bilirler
2- Çalışacakları yerde verimli olmalarını sağlayacak ortamın ve ödüllendirme düzeninin bulunmasını beklerler
3- Hiyerarşiden hoşlanmazlar, yönetim kademelerinde yükselmek onlar için bir şey ifade etmez ama “doktor” ya da “profesör” gibi entelektüel statü belirleyen unvanlarla anılmaya önem verirler
4- İhtiyaç duydukları anda, sorgusuz sualsiz şirketin tepe yöneticilerine erişme ayrıcalığına sahip olmak isterler
5- Kendi konumlarındaki üstün zekâlı insanlarla yakın ilişki içindedirler ve bu onların birikimini artırdığı gibi başka bir işyerine kaçma şanslarını da artırır
6- Yaptıkları işten tatminsizlik duyma ve sıkılma eşikleri çok düşüktür, onlara ilham verecek ortamı bulamazlarsa sizi kolaylıkla terk edebilirler
7- Yönetilmeleri gerektiğini hiçbir zaman kabul etmezler ve onları en iyi biçimde yönetenlere bile asla teşekkür etmezler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-16-2007   #2
doctor88

3- Hiyerarşiden hoşlanmazlar, yönetim kademelerinde yükselmek onlar için bir şey ifade etmez ama “doktor” ya da “profesör” gibi entelektüel statü belirleyen unvanlarla anılmaya önem verirler
bunu anlamadım tatıa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com