![]() |
Üstün Zekalıları Yönetmek. |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
Üstün Zekalıları Yönetmek.1- Üstün zekâlılar kendi yeteneklerinin ve değerlerinin farkındadır, sizin onlara ihtiyacınız olduğunu çok iyi bilirler ![]() 2- Çalışacakları yerde verimli olmalarını sağlayacak ortamın ve ödüllendirme düzeninin bulunmasını beklerler ![]() 3- Hiyerarşiden hoşlanmazlar, yönetim kademelerinde yükselmek onlar için bir şey ifade etmez ama “doktor” ya da “profesör” gibi entelektüel statü belirleyen unvanlarla anılmaya önem verirler ![]() 4- İhtiyaç duydukları anda, sorgusuz sualsiz şirketin tepe yöneticilerine erişme ayrıcalığına sahip olmak isterler ![]() 5- Kendi konumlarındaki üstün zekâlı insanlarla yakın ilişki içindedirler ve bu onların birikimini artırdığı gibi başka bir işyerine kaçma şanslarını da artırır ![]() 6- Yaptıkları işten tatminsizlik duyma ve sıkılma eşikleri çok düşüktür, onlara ilham verecek ortamı bulamazlarsa sizi kolaylıkla terk edebilirler ![]() 7- Yönetilmeleri gerektiğini hiçbir zaman kabul etmezler ve onları en iyi biçimde yönetenlere bile asla teşekkür etmezler ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
doctor88
|
![]() 3- Hiyerarşiden hoşlanmazlar, yönetim kademelerinde yükselmek onlar için bir şey ifade etmez ama “doktor” ya da “profesör” gibi entelektüel statü belirleyen unvanlarla anılmaya önem verirler bunu anlamadım tatıa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|