![]() |
Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Sebze Hangi Mevsimde Yenir?Günümüzde tarım ve teknolojide yaşanan gelişmeler sayesinde hemen her mevsimde bütün sebze ve meyvelere ulaşma imkanımız var ![]() Yüzlerce yıl önce İbn-i Sina: sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, şeklinde bir öneride bulunmuş ![]() ![]() Peki ![]() ![]() ![]() SEBZELER BAMYA: Haziran - Temmuz - Ağustos BARBUNYA: Nisan - Mayıs - Haziran BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat BEZELYE: Nisan Mayıs - Haziran BROKOLİ: Ocak - Şubat - Mart CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül DEREOTU: yılın her mevsimi DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim - Kasım HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim KURU SOGAN: Yılın her mevsimi MADIMAK: Mayıs MANTAR: Eylül - Ekim MAYDANOZ: yılın her mevsimi MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran PATATES: yılın her mevsimi PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart TURP: Ocak - Şubat - Mart MEYVELER: Ağaçta büyüyen meyveler için yukarıdaki durum söz konusu değil ama bunların da depolanma suresi boyunca kullanılan ilaçların zararını en aza indirmek için yıkama işleminde titiz davranmak gerektiği belirtiliyor ![]() ÇİLEK: Mayıs - Haziran Aylara Göre Beslenme Şekli OCAK: Sebze ve et suyu ile hazırlanmış çorbaları sofranızdan eksik etmeyin ![]() ![]() ![]() ŞUBAT: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, Brüksel lahanası, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin ![]() ![]() MART: Mart, yaza hazırlık ayıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NİSAN: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAYIS: Çilek kısa omurlu bir meyve ![]() ![]() HAZİRAN: Kısa omurlu dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin ![]() ![]() TEMMUZ: Semizotu, balıktan sonra en çok omega - 3 içeren sebze ![]() ![]() AĞUSTOS: Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı ![]() ![]() ![]() EYLÜL: Eylül, kışa hazırlık ayıdır ![]() ![]() ![]() ![]() EKİM: Ekim ayı omega - 3 içerikli cevizin tam zamanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KASIM: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın ![]() ![]() ![]() ![]() ARALIK: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|