![]() |
Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!...İnsanlar nasıl kronik hastalık yiyor? Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demirkol'un mesleği cerrahlık olmasına rağmen, uzun yıllar beslenme üzerine yaptığı araştırmalar sonucu akıllı beslenmenin sırrını bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıklamalarına başlarken samimi bir dille “Ben dünyayı yeniden keşfetmiyorum atalarımızın 60-100 sene önce Anadolu topraklarındaki beslenme kültürünü bilimsel olarak açıklıyorum” diyor ![]() Farkında olmadan nasıl kronik hastalık yiyoruz? Kronik hastalıklara sebep mikro besin açlığı nedir? Gıdalardan aldığımız, sağlıklı yaşam için en önemli madde olan Omega-3, gıda emperyalizmi tarafından nasıl yok edildi? Kanser, kalp-damar hastalıkları, ajerji, romatizmal hastalıklar, depresyon ve ruhsal hastalıklarla Omega-3 arasındaki bağ ne? İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() İşte tüm bu soruların cevabı ve akıllı beslenmenin sırrı… Dünya Sağlık Örgütü kronik hastalıkları önlenebilir hastalık olarak tanımlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() -Madem kronik hastalıklar önlenebilir hastalıklar niçin artması bekleniyor? Günümüzde, kanser, kalp-damar hastalıkları, inme dediğimiz ölümcül hastalıklar, alerji, romatizma ve şeker gibi kronik hastalıklar, sinirsel ve ruhsal hatalıklar hızla artıyor ![]() ![]() -Peki nedir bu mikro besin açlığı? Mikro besin açlığı insanların yedikleri gıdadan doğal olarak almaları gereken besin maddelerini alamamalarından ortaya çıkar ![]() ![]() -Mikro besin açlığının ilk sebebi Omega-3 yağ asitleridir ![]() Omega-3 insan için hayati bir olaydır… Günümüzde tükettiğimiz gıdalardan ihtiyacımız olan Omega-3 asitlerini alamıyoruz ![]() ![]() ![]() Ben dünyayı yeniden keşfetmiyorum 60 – 100 sene önceki Anadolu beslenme kültürünü bilimsel olarak açıklıyorum! -Omega-3 eksikliğinden nasıl hasta oluyoruz? İnsanda her hücre zarında Omega-3 vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Omega-3 kaynaklarımız çok azaldı Omega-3’ün esas kaynağı yeşillik ![]() ![]() -Omega-3, dolayısı ile mikro besin açlığı yapay yem ile başlıyor! Aslına bakarsanız şu anda dünyada bir gıda emperyalizmi var! İş yapay yem ile başlıyor, birileri para kazanmak istiyor, köylünün kapısına gidip daha fazla süt veriyor diye yapay yem pazarlıyor ![]() ![]() Köylüye yapay yemi daha ucuza pazarlayıp önce köylüyü alıştırıyorlar ![]() ![]() Kapıya gelen yapay yem; hem köylüyü tembelleştiriliyor, hem de köylüyü ve hayvanını doğal sağlıklı beslenmeden mahrum bırakıp sonunda her açıdan zarara uğratmış oluyor ![]() ![]() Bu arada, yine Omega-3 kaynağımız balıklar da daha fazla üretim için çiftliklerde yapay yem ile yetiştikleri zaman yeteri kadar Omega-3 içermiyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!...'Beslenme beyni böyle dönüştürüyor!' Biz hayvanlarımıza nasıl hayvanlık ettik? Kara hayvanları ahıra, balıklar kafese tıkılınca insanlara neler oldu? İçtiğimiz süt neden zehir? Yeni çağın mesleğini neden psikiyatri? Omega-3’ün gelişme çağındaki çocuklarda üzerindeki mucize etkisi ne? İşte Akıllı Beslenme Uzmanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Biz hayvanlarımıza nasıl hayvanlık ettik? "Hayvan ahırda yapay yem ile, sadece şeker pancarı küspesi, mısır, pirinç kırığı gibi ürünlerle tahıl ağırlıklı besleniyor ![]() ![]() Eğer ben 40 litre süt elde etmeyi verimlilik sayarsam, sütün tüketilmesi sonrası insanlarda ortaya çıkan kronik hastalıkların masrafını nasıl açılayabilirim? -Nişasta içerikli yem verildiğinde hayvan çok süt yapıyor ama bu süt süt değil zehir! Doğal beslenen ineğin sütünde Omega–3 vardır, yapay beslenende hiç yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapay beslenen ineğin sütünde bu hiç yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -“Çağın mesleği psikiyatri” Hücre duvarı bizim gümrük kapımız ![]() ![]() ![]() ![]() Omega-3’ten yoksun olduğumuz için ülkemizde depresyon oranı çok yüksek ![]() Makro beslenme yani doymuş yağlardan fazla besnme de mikro beslenme açlığına sebep oluyor! Omega-6'yı o kadar fazla alıyoruz ki, almış olduğumuz azıcık Omega-3'ü de değerlendirmeden bağırsak yolu ile vücuttan hemen atıyoruz ![]() ![]() ![]() Omega-3'ten zengin beslenenlerde depresyon görülmüyor! Omega-3'ten zengin beslenen toplumlarda depresyon çok az oranda görülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Burada yinelemek istiyorum, ben Anadolu beslenmesini tanımlıyorum, onların bilimsel araştırmasını açıklıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Omega-3 ile beslenen çocuklar TV seyretmek istemiyor! Amerika’da gelişme çağındaki öğrenciler üzerinde bir deney yapıyorlar; bu deneyde öğrencilerin yarısı normal beslenirke, diğer yarısına normal beslenmelerine ek olarak her gün Omega-3 desteği balık yağı veriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mikro besin açlığının ikinci sebebi CLA eksikliğidir! Doğal sütten mahrum kalan insanlar, CLA’dan ( Conjuge Lineoik Asit) mahrum kalıyorlar bu antioksidan bir maddedir ![]() ![]() Asla CLA hapı kullanmayın kalp hastalığı yapıyor ![]() Bu antioksidan eksikliğine çare diye aspir çiçeğinden elde edilmiş haplar CLA hapı olarak satılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Mikro besin açlığının üçüncü sebebi insüline benzer büyüme hormonu eksikliğidir Merada otlamış hayvanın doğal sütünde ayrıca insüline benzer büyüme hormonu var ve bu hormon adeta gençlik aşısıdır ![]() Hayvanlar ahıra tıkılınca hatalı beslenme ve ani ölümler ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Hayvanlar ahıra tıkıldıktan sonra, yeşillikten mahrum kaldılar, beraberine sütten Omega-3, CLA ve insülüne benzer büyüme hormonu alınamaz oldu ![]() Bunlar da mikro besin eksikliği ve makro beslenme fazlalığı ile beraberinde kronik hastalıkları getirdi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!... |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzun Demeyin Bu Konuyu Mutlaka Okuyun!...Sömürü düzenini böyle kurdular! -Makro besin fazlalığının sebebi: Doymuş yağ içeren besinler “Balığı ayçiçeği yağında kızarttığımız zaman, balıktaki Omega-3 yok oluyor! Patates kızartması kolaya gelen ve çocuklara çok sevdirilen bir gıda haline geldi, patates ayçiçeği veya mısırözü yağında kızartıldığında 1 porsiyon patates 6gr ![]() ![]() ![]() Doymuş yağ içeren besinler mikro besin açlığına sebep olurken, diğer yandan makro besin fazlalığına sebep olmaktadırlar ![]() ![]() ![]() “Bu yağlar gıda emperyalizminin ürünü” Omega-6’dan zengin yağlar ayçiçeği, mısırözü ve soya yağları insan sağlığı için çok zararlı olduğunu Başkan Bush ABD halkına yaptığı açıklamada itiraf etti ve “bu yağları tüketmeyin” dedi ![]() Aslına bakarsanız bu yağlar gıda emperyalizminin ürünüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkincisi bu yağlar 40 derecenin üstünde kolaylıkla bizim trans yağ dediğimiz yapay yağ asitleri üretmeye başlar, doğada olmayan yağları insan vücudu tanımadığı için biriktirir, insan vücudunda biriken bu yağ asitleri kolesterolü oksitleyerek damar sertliğine sebep olur ![]() ![]() Artık kesin olarak biliyoruz ki, ayçiçeği, mısırözü ve soya yağı kansere sebep olabiliyor ![]() ![]() Kuzu şiş ve bonfileden korkmayın, asıl peynirden korkun! Doymuş yağ asitlerinden 3 tanesi damar sertliğine yol açıyor, bu yağ asitleri ateorejenik yağ asitlerine dönüşüyor ![]() Ahırda beslenen hayvanın sütünde bu yağ asitlerinden bulunuyor ![]() ![]() ![]() Doğal beslenen hayvanın iç yağında sterearik asit var yani Türkçesi zeytinyağı diyebiliriz ![]() ![]() ![]() Günümüzde sofralarda ağırlık kazanan doymuş yağ içeren besinler makro besin fazlalığı oluşturarak kronik hastalıkları arttırdı ![]() ![]() Mikronutrient (mikro besin azlığı) eksikliğine sebzelerde sebep oluyor… Yapay gübre, GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) tohum, hibrit tohum kullanılarak üretilen gıda ürünlerde mikro besin oranı normalden yani doğal tohumla yetişenlerden çok düşük! Benim açımdan GDO’nun en önemli unsuru mikro besin eksikliğine yol açması! Barut fabrikaları işsiz kalınca, gübre fabrikası oldu! Yapay gübre nerden doğdu hiç merak ettiniz mi? Sebebi bugünde benzerini duyduğumuz hikaye ile biz açlığı yok etmek istiyoruz hikayesi başladı, işin altında yatan sebep ikinci dünya savaşında saklı! İkinci dünya savaşı döneminde savaş için gerekli barutu üreten fabrikalar, savaş bitince işsiz kaldı ![]() Peki yapay gübrenin ham maddesi ne? İşte cevabı AZOT! “Sömürü düzenini bozmak istemiyorlar” Birleşmiş milletler açlıkla mücadelede 46 yılda toplam 30 milyar dolar kullanmış ![]() Peki bu 2008 yılı içinde sadece finans piyasasının içine düştüğü sıkıntıdan kurtulması için bankalara Avrupa ve ABD’den 2,5 trilyon dolar kaynak aktarıldı ![]() ![]() ![]() “Zeytinyağı ile kızartma yapılmaz, yanınca kanser yapar iddiası tamamen emperyalist oyunun bir parçasıdır” Tekrar yineliyorum, ben dünyayı yeniden keşfetmiyorum 60 – 100 sene önceki Anadolu beslenme kültürünü bilimsel olarak açıklıyorum! İnsan beyninde de bütün hücrelerin duvarında olduğu gibi oleik asit ve Omega-3 vardır ![]() ![]() ![]() Evliya Çelebi seyahatnamesinin Trabzon bölümünde hamsiyi zeytinyağında pişirme tarifi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağı ısıya dayanıklıdır, zeytinyağının yanma derecesi 250 derecedir ![]() ![]() ![]() ![]() Röportaj:Nihal Doğan / iyibilgi |
![]() |
![]() |
|