![]() |
Windows Tarih Oluyor.. Artık Midori Yer Alacak.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Windows Tarih Oluyor.. Artık Midori Yer Alacak..![]() Dünyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini 'Midori' adlı sanal işletim sistemi alacak ![]() Gazeteport'un haberine göre; Microsoft'un bilişim dünyasına kazandırdığı kilometre taşlarından biri olan ve dünyada milyonlarca bilgisayar kullanıcısının işletim sistemi olan Windows'un yerini, yine Microsoft'un geliştirdiği başka bir program alacak ![]() YENİ SİSTEMİN ADI MİDORİ İnternet merkezli olacak programın ismi 'Midori' ![]() ![]() Şirket, yeni programın işleyiş sistemi hakkında detaylı bilgi vermezken uzmanlar yakın gelecekte Midori'nin, tıpkı windows gibi bilgisayar kullanılan her eve gireceğini ifade ediyor ![]() SANAL İŞLETİM SİSTEMİ Windows yetkilileri, Midori'nin sanal bir işletim sistemi olacağını ve sadece tek bir bilgisayar üzerinde kullanılmayacağını belirtti ![]() ![]() Bu işletim sistemi, kullanıcının kendi işletim sistemini,internete bağlı olan her bilgisayarda kullanabileceği anlamına geliyor ![]() Yazılım Uzmanı Darren Brown, sanal sistemin öncelikle birden fazla server yönetiminde kilit nokta olacağını ifade ederek,"Sanal işletim sistemi bilindik problemleri yenmek için yeni yollar açacak" dedi ![]() ÖNCE AĞ BİLGİSAYARLARDA, SONRA PC'LERDE Sanal işletim sistemi Midori önce ağ bilgisayarlarda denenecek ![]() ![]() Uzmanlar, yeni programın çok basit bir işlemci ile çalışacağını ve insanların verilerini güvenli olarak depolayıp istediği mecrada kullanabileceğini kaydetti ![]() MİCROSOFT'UN GELECEĞİ TEHLİKEDE Mİ? Program yazılımı uzmanı Michael Silver,"Midori'nin geliştirme çalışmaları Microsoft'un geleceği açısından büyük hassasiyet taşıyor" dedi ![]() Yetkililer, Windows satışlarının yüzde 8'inin yeni bilgisayar satışlarından elde edildiğini ve Microsoft'un geçiş süresinde çok iyi stratejiler belirlemesi konularında uyarıda bulundu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|