![]() |
Mamak Katı Atık Yönetim Projesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mamak Katı Atık Yönetim ProjesiMamak Katı Atık Yönetim Projesi ![]() Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılında başlattığı dönüşüm projesi meyvelerini epeydir veriyor ![]() ![]() Yapılan Çalışmalar: 1)Islah Çalışması Çöplük alanların üzerinin toprakla kaplanarak yeşillendirilerek açık çöplüğün oluşturacağı sorunlar önlenmiştir ![]() 2)Enerji Üretimi Çöplerden elde edilen gazlar elektrik üretim santralinde elektrik enerjisine dönüştürülüyor ![]() ![]() ![]() 3)Atık Ayrıştırması Atıklar ayrıştırılarak geri dönüşüm işleminin mümkün olması için ayrıştırma çalışmaları yapılıyor ![]() 4)Kompostlaştırma Ünitesi Ayrıştırma tesisinde ayrıştırılan sebze, meyve atıkları gibi organik atıkların geri dönüşümü ve enerji üretimi sağlanıyor ![]() 5)Geri Dönüşüm Ünitesi Ayrıştırılan atıkların geri dönüşümünü yapılarak yeniden kazanımını sağlanıyor ![]() 6)Hafriyat Atıklarının Geri Kazanımı Tesise gelen hafriyat atıklarının geri kazanımları sağlanarak yeniden inşaat malzemesi olarak kullanılması sağlanıyor ![]() 7)Sera Çöplük alanında 2000 metrekarelik alanda toprak yerine perlit adı verilen malzeme kullanılarak, 4 bin 300 adet salkım domates fidesinin dikilmesi ile başlatılan seracılık faaliyeti, global ölçekte olumlu çevresel etkileri olan, benzersiz bir yatırım projesi niteliğini taşıyor ![]() ![]() Türkiye'de bir ilk olan Mamak Katı Atık Dönüşüm ve Yönetim Projesi, dünyada kullanılan en ileri teknoloji ile Ankara'nın atıklarının çevreye en az zarar verecek hale getirilmesini sağlanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu proje Mamak Çöplüğü'nde ITC firması tarafından "Her çöplüğün bir tek horozu var, oda ITC'dir ![]() ![]() ![]() http://www ![]() ![]() ![]() Bilgiler alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|