Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antimon

Antimon

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antimon




Periyodik cetvelin 5A grubunda yer alan, mavimsi gümüş beyazı renkte metal element Doğada serbest hâlde, gümüş ve arsenikle birlikte rastlanan antimon daha çok stibnit (Sb2 S3) biçiminde bulunur Kırılgandır; kimyasal özellikleri arseniğe benzer; ısı ve elektriği ondan daha iyi iletir Havadan etkilenmez, ancak yüksek sıcaklıkta Sb2O3 'e dönüşür Stibnitin ısıtılıp demirle ya da kavrulup oksidinin odun kömürüyle indirgenmesiyle elde edilir Hidroklorik asitte çözünmez, altınsuyunda çözünür Derişik sülfürik ve nitrik asitle tepkimeye girer Daha çok, kurşunu sertleştirmekte kullanılır Bileşikleri, boya, kibrit, maytap, ateşe dayanıklı malzeme ve ilâç yapımında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.