Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sadeyağ

Sadeyağ

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sadeyağ




Alm Kochbutter (f), Fr Buerre (m) de cuisine, İng Clarified butter Su ve diğer elemanlarından hemen hemen ayrılarak, yağ nisbeti % 99’a çıkarılmış bir tereyağ çeşididir Dayanıklılığın fazla olması, saklama ve taşıma güçlükleri olan yerlerde, bu arada Güneydoğu Anadolu’da çok kere tereyağların sadeyağ hâline sokulmasına yol açmıştır Yapımı çok basittir Eritilecek tereyağı bir kazana alınır, 50°C’ı geçmeyen bir sıcaklıkta yavaş yavaş eritilir Üstte beliren köpükle dipte toplanan su ve tortudan ayrılır İsteğe göre % 1 nispetinde tuzlanır ve tenekelere boşaltılarak soğukta muhâfaza edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.