Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kremlin

Kremlin

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremlin




Moskova'da eski Rus çarlarının saraylarının bulunduğu alan Moskova Irmağı'nın 40 m üzerindeki bir tepede kurulmuştur 20 m yüksekliğinde, 2 kmlik bir surla çevrilidir Düzgün olmayan bir üçgen şeklindedir Surların içinde katedraller ve saraylar yer alır İlk kuruluşu 1330 - 1331 yıllarındadır O zaman yapılan binalardan günümüze yalnızca bir küçük kilise kalmıştır III İvan zamanında İtalyan mimarlar Kremlin'de birçok yeni binalar yaptılar (16 yüzyıl) Sonradan eklenen binaların en büyüğü 1838 - 1849 yıllarında İmparator I Nikola tarafından yaptırılan saraydır Büyük İvan tarafından 1505 yılında yapımı başlatılan ve 1600 yılında tamamlanan çan kulesinde dünyanın en büyük çanı bulunmaktadır Tsar Kolokol (Çanların Çarı) adını taşıyan bu çan 218 ton ağırlığındadır Kremlin 1918'den bu yana Sovyet Hükümeti'nin çalışma merkezidir Binaların birçoğu halkın gezmesine açılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.