Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kanatlılar, kün

Kın Kanatlılar

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kın Kanatlılar




Lâtince adı Coleoptera olan en geniş böcek takımı Tanımlanmış 250 binden fazla türüyle, böcek türlerinin yaklaşık yüzde kırkını barındırır Bu takımdaki böcek türleri, biçim, renk ve büyüklük olarak büyük bir çeşitlilik gösterir Yeryüzünde bilinen en küçük ve en büyük böcekler bu takımdandır Bazı türleri yarım milimetreden daha küçük, bazılarıysa yaklaşık 20 cm boyundadır Bu takıma ait böceklerin orta göğüs bölümü büyüktür Ön kanatlar kın biçiminde kanat koruyucu örtüler durumundadır Arka kanatlar çok ince zar biçimindedir Bu zar kanatlar yardımıyla uçabilirler Kın kanatlılara Antarktika ve çok yüksek dağların zirveleri gibi sıra dışı yaşama bölgeleri dışında yeryüzünün hemen her yerinde rastlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.