Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kronos

Kronos

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kronos




Yunan tanrısı, Yunan mitolojisinde 12 titanın en küçüğü Efsaneye göre babası Uranos (gök), anası ise Gea (yer) tanrısıydı Babasını erkeklikten yoksun edip dünyaya egemen olmuştur Kardeşlerinden Rhea ile evlenmiş, doğan her çocuğunu yutmaya başlamış, bundan ancak Zeus kurtulabilmiştir Zeus büyüyünce babasına karşı ayaklanmış, yuttuğu çocuklarını kusmaya zorlamış; onu Tartaros'a (cehennem) kapatmıştır Kronos, Yunanlılardan önce de tapınılan bir tarım tanrısıydı Adına, Kronia denilen harman zamanı şenlikleri düzenlenirdi Roma'da Saturnus ile özdeşleştirilmiş, Eskiçağ sanat yapıtlarında, orak taşıyan bir yaşlı olarak gösterilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.