Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
coccineum, otutanacetum, pire

Pire Otu(Tanacetum Coccineum)

Eski 08-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pire Otu(Tanacetum Coccineum)

Alm Pyrethrum (n), Fr Pyrèthre (m), İng Pyrethrum Familyası: Bileşikgiller (Compositae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Kuzeydoğu Anadolu Nisan-haziran ayları arasında pembemsi renkte çiçekler açan, 20-70 cm boylarında çok yıllık, tüylü ve otsu bir bitki Dilsi çiçekler 20-30 kadar olup pembe renklidir Kuvvetli kokuludur

Kullanıldığı yerler: Çiçek durumundayken toplanır, kurutulur ve toz edilir İçerisinde uçucu yağ ve böcek öldürücü bileşikler (piretrin) bulunur Böcek öldürücü olarak kullanılır Tozu oltu tozu olarak da bilinir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com