![]() |
Deniz Akşamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz AkşamıMavileri kör denizde boğarak, ak benize sürme yaptım bu akşam ![]() kederlerin çürüttüğü yanaklar, mahkum olmuş, siyah renkli dağlara… türkülerden ürperirken yürekler Mısraların yüreğinde bin evham ![]() Dediler ki, yar gönlünde can tüter… “deli dünya coşkun döne kendince bana göre değil idin sen bence ![]() Sayıların şaşkınlığı yıllara, üç yerine beş düşmüş, beş yerine on düşmüş ![]() bir hayale yas çekerken umutlar, Gökyüzünde çizgi çizgi bir hayat ![]() Her hayatın bir yerine kan düşmüş ![]() Baharları bahar gibi yaşamak kime nasip, kime kısmet, bilemem ![]() bu yüzdendir yüreklerin yangını, bu yüzdendir, ümitlerin ölümü, bu yüzdendir, sürmeleri saran nem ![]() Bir sahilden seyrederim mavisini, denizlerden daha derin gözlerin ![]() Yanık, yoksul bir gönülde işim var ![]() ağıtların başucunda sen varsın, kederlenen yüreğimde yine sen, en kıymetli acılarım hep senin ![]() “yar yoluna kara çarşaf gerilmiş, yar yüreği, el gönlüne sürülmüş” Bir gelsen de yaşamayı düşünsem ![]() Kanım değil, canım değil, sen yoksan, umutlarım can mı bulur dünyada, görürsün hep bu perişan hal ile, vicdanına bin bir sual sorarak, benim için bir kez bana bir baksan ![]() “geceleri uyku girmez gözüme, zalim yastık diken oldu yüzüme” kalk… sabahlara susuz kaldı bu akşam ![]() Anlattığın bilinmedik bir masal ![]() hayallere pusat vurdum, yiğitliğin çağında, esir olmuş, bin alemde bir hayal ![]() yollarda yandı şiirler, yollarda yandı hayaller, yir nemli gözde bitti, yenim olan her şey, yönlümdeki emeller |
![]() |
![]() |
|