![]() |
Hergün Hasretin Kadar Kal İçimde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hergün Hasretin Kadar Kal İçimdederin çizgilerle sökerek çaresizliği/ismini yaz ahımla işit/gözbebeklerimden seğiren damlaları yaştır deyip geçme/affın şahika yansımadır o geceler ki alaz kelebekelerin aydınlattığı bin yükü ağır adımlar karanlıkların yazgısına bulanmış kederim/hüzünleri doğurandır şimdi ellerine bir bebek gülümseyişi/bir savaş sağanağı/bir ölüm seçeneği buramında korku mezalimi/acıma nöbetlerinde bir köz bebeği aydınlan hadi/aydınlansağ yanımı fethetti kelebekler hala haksız gururunun kutsanmayan esiridir/karanlıklar aydınlan hadi/aydınlan/her gün hasretin kadar kal içimde her günün özleyişi gibi belir gözümde/kıskanan kuyuların seslerini işit ve duyumsa hasret kanatların sana vuslattır diye çırpınışını aydınlan hadi/aydınlan/içimin notasinda/si-bemoldur/son tahlilim talihine küsmüş bebeklerin/kana yumulması/notasıdır ölümün sanki kurşun izinde zirvelerin/acıya karambol vuruşmalarda dirilmenin ve ateşli bir yaldız sabahında/gök sancımalarının/ yıldız kaynamalarının bir sebebi de sensindir/özleminin bayrak yarışında devreden günün/devrilmiş gecesinde/talihine mi ağlasın şimdi elleri kelimeler zincirine takılmış/saçlarında ziyankar karanlıkları içip içip/saçlarını karadır diye aydınlatmayan … her gün hasretin kadar içimde/ki hissetme hararetini hüzünlerin en seyyah seferlerimle/sağılsın içimdeki muştu telaşları dereyim maviden goncaları/goncaların bir yanı depremse diğer yanından beyazın intizarı/yumulmuş gözlerin serinliğinde otur ve sersemlet zihnimi/derilmemiş sözler/ateşlensin sözlüğümde renkli bir lügat çıkışsa/git diye alevini dallara vursa baharın ceziridir sanılsa/ve göğü kanatsa/depremindir ayrılığın bağrına/saplansa kederler/yağmalansa göğüm bulansa saatim/ateşin koynuna saklanan yağmur da/aşkındır telaşı seferleriyle sa’y ederken kalbimin/ebuzer sevinir aşkın girizgahıdır/intifa öncesi hazırlıklarda biriktirdiğim bir seferi yalnızlığın deyimindeyken/diğer yanında sevgilinin barış getirdiği sevgi gibidir gönlüme/aydınlan hadi ve kal içimde biriktirdiğim hasret kadar çünkü buna layıkım ben/budur liyakatım takatimin haznesine/an diye bulaştır edediliğini hadi kal/aydınlan hadi/hadi/hadi gülümse ![]() |
![]() |
![]() |
|