![]() |
Yürekte Yiğit Kalan&Quot;A |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yürekte Yiğit Kalan&Quot;AGeçen yıl tam bugün Akşam beş"te bindirmiştim seni ömrümün kara trenine ![]() ![]() ![]() Yağmur bir tarafta gözyaşlarım bir tarafta karıştı yüreğime; Tükenen yaşımın, Tükenen bedenimin başlangıcıydı, O durmadan çalan, O dinmeyen acı siren ![]() Eylül"den kalma son sarı yapraklar, Rüzgarında savruldu sen giderken, Duvardaki guguklu saate bile Her akşam saat beş"te Kin güttüm sen yokken ![]() Gidişine yakın saatlerde, Hep o soğuk hep o ayrılık kokan, Tren garında bekleme salonundaydım ![]() Geri dönüşünün heyecanını yaşamak için İpini koparıpta gelecek körpe taylar gibi Bekliyordum her akşamın saat beşini ![]() ![]() ![]() Rayların gıcırtısı sıkıştırırken beynimi, Onca insan selinde arıyordum Bıkmadan yılmadan seni ![]() ![]() ![]() Ömrümden bir on yıl daha götürecek olan, Onuncu günde anladım terk edildiğimi; "Helal olsun sana"dedim, "Adam gibi adammışsın meğerse" Mutluluk kabına zehir koyup içirmişsin, Söylediklerin yaptıklarına değerse ![]() ![]() ![]() En sol yerimden yaralanmışken, Onurluca yolcu etmişim seni, Beraberce yaşanmışlar hatrına; Bu sevda zelzelesi değil sana, Yürekte adı gibi"YİĞİT KALAN"A |
![]() |
![]() |
|