![]() |
Sar Beni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sar Beniben yazmalıyım en uzun şiiri; sözcükler doldurmalıyım boşalan dizelere, yüreğime seni! ![]() ![]() kirpiklerimden çekip almalıyım özlemi! ![]() ![]() gözbebeklerime sormalıyım; yolların ne kadar uzak, yağmurların ne kadar çok ![]() ![]() ![]() dudağıma mandal mandal gülüştü ya sözlerin, oradan konuşmalıyım seni, biraz da tutmalıyım ellerini ![]() ![]() ben yazmalıyım en uzun şiiri; susmalı önceki şairler bilmedikleri için seni! ![]() ![]() kanımın debisinde koşmalıyım sana saçlarında konaklamalıyım sonra ![]() ![]() ![]() her hücren; sokağım, evim, odam, kuştüyü yatak ![]() ![]() oturuyorsun içinde sıcacık, çıplak istersen çağırma beni! ![]() ![]() ben yazmalıyım en uzun şiiri; haziranın yirmi biri olmalıyım, aralığın yirmi biri ![]() ![]() en uzun gündüzüme güneş, en uzun geceme yıldız yapmalıyım seni! ![]() ![]() ben yazmalıyım en uzun şiiri; dökülmeli samur saçlar, kurumalı misisipi ![]() ![]() girdapları yerleşmeli gözlerine bakışlarına menderesler çizilmeli ![]() ![]() deviniminden kaçarken anakondanın sazlarına sığınmalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() sakla beni diyorum! ![]() ![]() yazısı sevda yazan altın gibi ![]() ![]() ben yazmalıyım en uzun şiiri; en kısa günde özlemeli, en uzun gecede yaşamalıyım seni! ![]() ![]() uykum gelmemeli hiç, görmeliyim gözlerinde yırtılan şafağın rengini ![]() ![]() ![]() sabaha düşmeliyim sonra; duruluğunda uçmalıyım gökyüzünü ![]() ![]() ![]() uzattığın dal vardı ya bahardan, hani! ona konmalıyım sonra, yorgun ![]() ![]() unutmalıyım çıktığım savaşların sayısını, unutmalıyım kaç kurşun yedim, unutmalıyım kanadımdaki delik yarasını ![]() ![]() sar beni! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|