![]() |
Düşlerim Ve Senin İçin Yitirdim Gecelerimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşlerim Ve Senin İçin Yitirdim GecelerimiDüşlerim ve Senin İçin Yitirdim Gecelerimi I güneşe koşmayı yıldız saymayı değil seni somut sevdim çünkü ben kayıtsız bir mutluluğun ortasındayım de ki bir yangın çıplaklığının içinden çıkıp sana soyundum gecenin bir vaktinde ve hüzün örmeyesin diye bana kar altındaki ülke çocuklarını çekip çıkardım birer kan damlasından de ki düşlerim ve senin icin yitirdim gecelerimi oysa nar dudaklarını öpememenin esiriyim ![]() hatta 24,00 sonrasının tatlı kayıtsızlığına bırakıp kendimi düşümde seni esir alabilme sevdasının onuruyum kendimce II de ki koridorsuz bir gecenin merkeziyim sonra öpüşlerinde ![]() öyleyse dinle sayrısız sevişmelerin sesini sen kent-soylu züppeliginin yangını, ben çöl kuraklığının içinden çıkıp gelen maviliği az, derinliği çok bir gecenin içindeki onurum ![]() III bu gün ne sen varsın ne de yağmur kurak, pörsümüş ve sevişmeye arzulu dudaklarla bekledim seni, çok ey sevdam! yağmuru yok, kar'ı yok bir gecenin karanlığındayım sensiz ![]() uyuyamayışım ![]() kendi yok bir gül çizdim sana düşümde ![]() bu yüzden mutluluğun tadındayım hala ![]() IV bugün yine yağmuru yok, kar'ı yok bir gecenin kıyısındayım ![]() bir gül yaprağı gibi kitap sayfalarının bilinmez bir yerine bırakıp tekrar tekrar arayacağım; yılmak yok, bulacağım seni çünkü ben ateşin oğluyum ![]() bu yüzden öğrendim sevmeyi bundandır saçının telini, gözlerinin siyahlığını veyahut da hakiliğini değil seni sevişim sana tapışım: tanrıçamsın V ama hayır! hayır! söyle! söyle! nasıl indiririm yıldızları toprağa; körpe mavi umutlar düşerken hain duvar diplerine dinle ki öfkem gözlerinden büyük hani hatırlasana ben ateşin oğluyum ya promete VI ey sevdam! uzak ülkenin çocukları da kucakladılar yağmuru, kar'ı ve güneşi ben de senin için şiir'i ve belki de promete aaah ama neyleyim ki yalnızca seni mi yoksa ![]() oysa ihanete uğrayan çocukları onlar belki de hiç görmediler denizi ![]() hiç göremeyecekler denizi hani diyorum ki artık bende hiç görmesem ama çok istiyorum biliyorsun yağmurlu geceyi ![]() ![]() onlar hüzünsüz göçüp gittiler gülerek uzak yıldızlara ![]() ![]() şafakla dirildiler ![]() kar altındaydı onlar düşleriyle birlikte ellerim uzak dokunamadım göğü seyrettiler omuzlarında mavzerle elleri yakın dokundular bana beethoven'ı senfonilerde dinleyemeden yiğit gittiler ölüme oysa sen ihanetin pençesindeydin mavi umutların intiharında oysa ben güneşe koşmayı yıldız saymayı değil seni somut sevdim çünkü ben adı konmamış çocukların kavgalı gözlerindeyim bu yüzden mutluluğun tadındayım hala ![]() aurora: Yunan mitolojisinde şafak tanrıçası |
![]() |
![]() |
|